Αγνώριστος! - Δείτε την εκπληκτική μεταμόρφωση του Δημήτρη Πιατά σε Κουασιμόδο για την «Παναγία των Παρισίων» (φώτο)

Εσμεράλντα η ταλαντούχα Νάντια Κοντογιώργη και στο ρόλο του Κουασιμόδου, ο υπέροχος Δημήτρης Πιατάς, που πραγματικά δεν αναγνωρίζεται.

Ένα από τα πιο αγαπημένα κοριτσίστικα παραμύθια όλων των εποχών, ένα από τα αριστουργήματα της παγκόσμιας λογοτεχνίας, «Η Παναγία των Παρισίων» του Βίκτωρος Ουγκώ, παρουσιάζεται τη φετινή θεατρική περίοδο 2018-19 στο Θέατρο Παλλάς.

Εσμεράλντα η ταλαντούχα Νάντια Κοντογιώργη και στο ρόλο του Κουασιμόδου, ο υπέροχος Δημήτρης Πιατάς, που πραγματικά δεν αναγνωρίζεται.

Μια παράσταση για όλη την οικογένεια βασισμένη στο διαχρονικό μυθιστόρημα του Βίκτωρος Ουγκώ, «Η Παναγία των Παρισίων», ένα έργο για τη διαφορετικότητα και τις κοινωνικές διακρίσεις, για τον αγνό, ανιδιοτελή έρωτα που φτάνει ως την απόλυτη προσφορά και αγάπη, για τον αυταρχισμό και τις αυθαιρεσίες της εξουσίας που συνθλίβουν ή χειραγωγούν ύπουλα τον απλό άνθρωπο.

Η ίδια δημιουργική ομάδα του Δον Κιχώτη συνεργάζεται στην «Παναγία των Παρισίων» και αποτελεί εγγύηση για μια άρτια παράσταση προσιτή σε όλη την οικογένεια.
«Η Παναγία των Παρισίων» ανεβαίνει σε σκηνοθεσία της Σοφίας Σπυράτου, η οποία τα τελευταία χρόνια μας έχει χαρίσει εξαιρετικές παιδικές παραστάσεις που έχουν αποθεωθεί από μικρούς και μεγάλους θεατές, όπως: «Δον Κιχώτης», «Θησέας και Αριάδνη στο νησί των ταύρων» «Ο Ιάσονας και το χρυσόμαλλο δέρας» κ.ά.

Τη διασκευή του κλασικού κειμένου έχει αναλάβει ο διακεκριμένος ποιητής Στρατής Πασχάλης, την πρωτότυπη μουσική ο καταξιωμένος Νίκος Κυπουργός, τους φωτισμούς ο Λευτέρης Παυλόπουλος και τα εντυπωσιακά σκηνικά και κοστούμια ο Μανόλης Παντελιδάκης.

Ένα λογοτεχνικό αριστούργημα που θα μας ταξιδέψει στις ιστορίες του αγαθού Κουασιμόδου και της πανέμορφης Εσμεράλδας, γεμάτες από συγκίνηση, μαγεία, χιούμορ, παραμύθι, ιστορία, τραγούδια, δάκρυ και χαρά.

Με σεβασμό στην ουσία και το ύφος του μυθιστορήματος, που προσαρμόζεται όμως στις σημερινές γλωσσικές και αισθητικές αντιλήψεις και συνθήκες, ώστε τα παιδιά κάθε ηλικίας να το παρακολουθούν με χαρά και ενδιαφέρον, αλλά και να αντλούν χρήσιμα ηθικά διδάγματα, ευεργετικά για τις ψυχές τους.

Η «Παναγία των Παρισίων» είναι ένα έργο για τη διαφορετικότητα και τις κοινωνικές διακρίσεις, για τον αγνό, ανιδιοτελή έρωτα που φτάνει ως την απόλυτη προσφορά και αγάπηΗ «Παναγία των Παρισίων» είναι ένα έργο για τη διαφορετικότητα και τις κοινωνικές διακρίσεις, για τον αγνό, ανιδιοτελή έρωτα που φτάνει ως την απόλυτη προσφορά και αγάπη

Πληροφορίες για την παράσταση

Διασκευή-κείμενο: Στρατής Πασχάλης

Σκηνοθεσία-χορογραφία: Σοφία Σπυράτου

Μουσική: Νίκος Κυπουργός

Σκηνικά-κοστούμια: Μανόλης Παντελιδάκης

Σχεδιασμός φωτισμών: Λευτέρης Παυλόπουλος

Τους πρωταγωνιστικούς ρόλους ερμηνεύουν οι Δημήτρης Πιατάς (Κουασιμόδος), Νάντια Κοντογεώργη (Εσμεράλδα), Θοδωρής Κατσαφάδος (Φρολό), Γιώργος Συμεωνίδης (Γκρεγκουάρ), Κωστας Μαγκλάρας (Βασιλιάς των Τσιγγάνων), Δημήτρης Γκοτσόπουλος (Φοίβος), Αλέξανδρος Ψυχράμης (Βασιλιάς Λουδοβίκος) και οι λυρικοί τραγουδιστές Μάριος Πετκίδης, Ιωάννης Κοντέλλης (Δύο Γρύπες).

Μαζί τους οι (αλφαβητικά): Άγγελος Αντωνάκος, Άρτεμις Βαβάτσικα, Στράτος Γιαπτσέ, Ίρις Κατράκη, Αλέξανδρος Κεϊβανάη, Ανδρέας Λάβνερ, Ίρις Μάρα, Κοσμάς Μεταξόπουλος, Νατάσα Σαραντοπούλου, Γιάννης Σμέρος, Κώστας Τσιαμάγκας, Ελεάννα Φινοκαλιώτη, Ράνια Φόβου, Εύη Χατζάκη.
Ενας μεγάλος θίασος ηθοποιών, χορευτών, ακροβατών και τραγουδιστών.

Επί σκηνής ένας μεγάλος θίασος ηθοποιών, χορευτών, ακροβατών και τραγουδιστών Επί σκηνής ένας μεγάλος θίασος ηθοποιών, χορευτών, ακροβατών και τραγουδιστών

Από 3 Νοεμβρίου στο Θέατρο Παλλάς / Παναγία των Παρισίων του Βίκτωρος Ουγκώ

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ