29χρονη Βρετανή μητέρα 3 παιδιών πέθανε πάνω σε επέμβαση αυξητικής γλουτών στην Τουρκία - έπαθε 3 καρδιακές ανακοπές (φώτο)

Oι γιατροί στη Βρετανία κρούουν τον κώδωνα για τους κινδύνους που εγκυμονούν από τέτοιες επεμβάσεις

Σάλο έχει προκαλέσει στη Βρετανία ο θάνατος της 29χρονης Λι Κέιμπριτζ μετά από μια χειρουργική επέμβαση ανόρθωσης και αύξησης γλουτών σε κλινική της Τουρκίας. Η 29χρονη μητέρα τριών παιδιών άφησε την τελευταία της πνοή στο χειρουργικό τραπέζι αφού υπέστη τρεις φορές καρδιακή προσβολή λίγα λεπτά αφότου ξεκίνησε η επέμβαση. 

Oι γιατροί στη Βρετανία κρούουν τον κώδωνα για τους κινδύνους που εγκυμονούν από τέτοιες επεμβάσεις, όπως υποστηρίζει ο Guardian. Ο Μπράιαν Μέγιου, σύμβουλος πλαστικής χειρουργικής και μέλος της Βρετανικής Ένωσης Αισθητικών Πλαστικών Χειρουργών, δήλωσε στην βρετανική εφημερίδα: «Όσοι απεβίωσαν από μία τέτοια επέμβαση, πέθαναν από το ίδιο πράγμα: υπέστησαν λιπώδη εμβολή. Αυτό συμβαίνει όταν τοποθετείται σε λάθος σημείο του σώματος το λιπώδες μόσχευμα. Είμαι βέβαιος ότι στην Τουρκία υπάρχουν πολύ καλοί πλαστικοί χειρουργοί, απλά θα πρέπει όσοι επιθυμούν να υποβληθούν σε μία τέτοια επέμβαση να είναι πολύ προσεκτικοί».

Ο 31χρονος Scott Franks, σύζυγος της άτυχης μητέρας, δήλωσε ότι έχει απομείνει ένας «σπασμένος άνδρας» και προειδοποίησε τους άλλους να εξετάσουν καλά το ενδεχόμενο να υποβληθούν σε επεμβάσεις και να σκεφτούν τους κινδύνους, αναφέρει ο  independent

Ο θάνατος της άτυχης αισθητικού από το Λιντς συγκλονίζει την Βρετανία με την οικογένεια της Λι και τον Τύπο της χώρας να διερωτώνται τι ακριβώς συνέβη. Πολλές Βρετανές καταφεύγουν σε κλινικές αισθητικής χειρουργικής στην Τουρκία για οικονομικούς λόγους. Οι επεμβάσεις στη χώρα του Ερντογάν κοστίζουν 70% λιγότερο απ΄ότι στη Βρετανία.

 «Πώς είναι δυνατόν σε μία τόσο διάσημη κλινική πλαστικής χειρουργικής την οποία έχουν επισκεφθεί διάφορες τηλεοπτικές διασημότητες όπως η Lauren Goudger να γίνει κάτι τέτοιο;», σχολιάζει η Daily Mail. 

Στα χέρια πλαστικών της κλινικής αισθητικής χειρουργικής «Elite Aftercare» που εδρεύει στη Σμύρνη έχουν αφεθεί πολλές σταρ της Βρετανίας: η Lauren Goodger, η Amber Dowding και η διάσημη διαγωνιζόμενη του βρετανικού «Big Brother» Chloe Khan είναι ορισμένες από αυτές που έκαναν εκεί ρινοπλαστική, ανόρθωση στήθους και γλουτών.  

Για την απόκτηση γλουτώνσαν αυτούς που διαθέτουν μεγάλες σταρ όπως  , οι Kim Kardashian, Kylie Jenner και Nicki Minaj,που στην εν λόγω κλινική στοιχίζει 3000 λίρες,  οι γιατροί λαμβάνουν λίπος από τη μέση ή το στομάχι και το τοποθετούν στους γλουτούς. Η επίμαχη επέμβαση διαρκεί μία έως δύο ώρες. Οι χειρουργοί στο Elite Aftercare ισχυρίζονται ότι η μέθοδος αυτή είναι ασφαλέστερη από άλλες διαδικασίες ενίσχυσης των γλουτών , όπως η τοποθέτηση εμφυτευμάτων σιλικόνης.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ