Πως είναι η σεξουαλική σχέση του ζευγαριού μετά το παιδί - Ας το πάρουμε ψύχραιμα

Σεξ μετά το παιδί; Γιατί όχι:

Η σεξουαλική σχέση του ζευγαριού μετά το παιδί, είναι ένα θέμα που απασχολεί ένα μεγάλο ποσοστό ζευγαριών. Είναι ένα λεπτό ζήτημα που απαιτεί μεγάλη συζήτηση, κατανόηση και αγάπη ανάμεσα στο ζευγάρι. Όλα τα ζευγάρια περνάνε από διάφορα σκαμπανεβάσματα στη σεξουαλική σχέση τους, μετά τον ερχομό ενός παιδιού και είναι απόλυτα λογικό.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Η γυναίκα σου μεγαλώνει μέσα της το μικρο σας θησαυρό. Είναι μια απαιτητική δουλειά, και πιστέψτε με δεν είναι καθόλου εύκολο. Το σώμα της είναι μια μηχανή η οποία δουλεύει 24 ώρες το 24 ωρο, επί 10 περίπου μήνες δημιουργώντας το μωρό σας. Ένα μωράκι που ξεκινάει από ένα ωάριο και ένα σπερματοζωάριο, που αυτά τα δυο ενώνονται και τη συνέχεια τη ξέρετε…

Δε δίνουμε τόσο σημασία στο πόσο έχει αλλάξει το σώμα μας όταν είμαστε έγκυες. Ζούμε αυτό το υπέροχο ταξίδι και το απολαμβάνουμε όσο περισσότερο μπορούμε. Αν έχουμε και μια εύκολη εγκυμοσύνη, τότε το ταξίδι αυτό είναι ακόμα πιο ευχάριστο. Αν η σεξουαλική σχέση μας υπάρχει κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, είναι ότι καλύτερο, επεσημαίνει το maxmag.gr.

Και μερικούς μήνες μετά από 2, γινόμαστε 3. Και έρχονται τα πάνω κάτω. Εκεί που ήμασταν 24 ώρες το 24 ωρο ελεύθεροι να κάνουμε ό,τι θέλουμε, όποτε το θέλουμε, τώρα πρέπει να ξεχάσουμε αυτή την πολυτέλεια. Ένα μικρο μωράκι απαιτεί την προσοχή μας… Δεν είναι εύκολοι οι πρώτοι μήνες. Είμαστε σε μια κατάσταση πανικού, που δε ξέρουμε που πάνε τα τέσσερα. Οι ορμόνες είναι στα ύψη, η αϋπνία βαράει κόκκινο και η ψυχολογία μας είναι άστα να πάνε.

Κοιτάμε το σώμα μας στον καθρέπτη μετά από την εγκυμοσύνη και τη γέννα, και η αλήθεια είναι ότι ένα σοκ το παθαίνουμε… Όχι τα σώματα μας δεν είναι σαν των διάσημων, φέτες η κοιλιά 3 μήνες μετά τον τοκετό, ή σαν άλλες γυναίκες που χάνουν τα κιλά της εγκυμοσύνης με το καλήμερα σας.

Υπάρχουμε και εμείς οι «κοινές θνητές» που πήραμε στην εγκυμοσύνη 30 κιλά. Που έχουμε ραγάδες σε όλο το σώμα, που η κοιλιά μας ήταν σαν ένα ζυμάρι. Τα μαλλιά πέφτουν, το στήθος μας είναι πονάει όπως και η ευαίσθητη περιοχή
Πιστέψτε με δε σκεφτόμαστε καν τη σεξουαλική ζωή μας. Όχι απλά δεν υπάρχει στη λίστα μας, άλλα δεν περνάει καν από το μυαλό μας.  Όχι γιατί δε σας αγαπάμε, ή δε σας νοιαζόμαστε, άπλα άλλαξαν τα πάντα σε ό,τι αφορά εμάς τους δυο. Δεν είμαστε ποια εγώ και εσύ. Είμαστε το παιδί μας, εσύ και στο τέλος εγώ. Και αν προλάβω μέσα στην ήμερα να σκεφτώ τον εαυτό μου… Η μητρότητα απαιτεί το 100% του εαυτού μας.

Σταδιακά με υπομονή αφού περάσει το δύσκολο,  4ο τρίμηνο τα πράγματα καλυτερεύουν. Αρχίζουμε να χάνουμε σιγά σιγά τα υπόλοιπα κιλά της εγκυμοσύνης, μπαίνουμε όλοι μας σε ένα πρόγραμμα. Και τα καλύτερα έρχονται… Και μαζί του έρχεται και η ανάγκη να βρεθείς ξανά με τον σύντροφό σου.  Ξεκινάει πάλι η σεξουαλική σχέση του ζευγαριού μετά από τόσο καιρό…

Δεν υπάρχει κάποιο κουμπί το οποίο πατάς, και όλα φτιάχνουν. Η κατάσταση φτιάχνει μετά από πολύ συζήτηση ανάμεσα στο ζευγάρι. Με τα κοπλιμέντα, μια όμορφη πράξη του άντρα, ένα γλυκό λόγο. Πρέπει να είστε ανοιχτό βιβλίο στον άντρα σας, αλλιώς όλα γκρεμίζονται. Και δημιουργείτε ένα ρήγμα επικίνδυνο στον γάμο σας, το οποίο όσο δεν το εξαφανίζεται τόσο μεγαλώνει.

Και φυσικά το ξέρετε εμείς οι γυναίκες, είμαστε παραπονιάρες βρε παιδιά. Θέλουμε το γλυκόλογο μας, τα πονηρά λόγια, το «τι κουκλάρα που είσαι με τη  νυχτικιά αυτή κτλ.». Μπορεί να μην είμαστε στα καλύτερά μας, αλλά και μόνο που θα το ακούσουμε από το στόμα σας, θα μας φτιάξει τη μέρα. Ένα τριαντάφυλλο, κάτι που μας αρέσει και το πήρατε με αγάπη, μόνο και μόνο επειδή ξέρετε ότι μας αρέσει μας κάνει και λιώνουμε.

Πάρα πολλά ζευγάρια περάσαν μεγάλη κρίση μετά τον ερχομό ενός παιδιού, δεν είναι μυστικό ούτε ντροπή. Είναι απόλυτα λογικό. Αν όμως το ζευγάρι δεν κάτσει να συζητήσει δε λύνεται το θέμα.  Ο άνθρωπος σου είναι αυτός που μπορείς να μιλήσεις για ό,τι σε απασχολεί, ό,τι σε βασανίζει, ό,τι σε ενοχλεί. Τίποτα όμως δε λύνεται μαγικά. Θέλει προσπάθεια και από τους δυο.

Μια ρομαντική ατμοσφαίρα, λίγα κεριά, ένα ποτάκι, ή ένα ποτήρι κόκκινο κρασί, μαζί με ένα φόρεμα που σε κολακεύει ,φτιάχνουν τη διάθεση σας. Ένα δωράκι μια στο τόσο, υπονοούμενα, αγγίγματα, πονηρά μηνύματα, παθιασμένα φιλιά, είναι μερικά απλά πράγματα που μπορούν να ανεβάσουν τη λίμπιντο στα ύψη.

Μια μακροχρόνια σχέση θέλει πολύ δουλειά για να κρατηθεί ζωντανή. Φανταστείτε τι γίνεται όταν έρχεται και ένα παιδί στον κόσμο. Απαιτεί  πολύ δουλειά και από τους δυο. Τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο, όλα μπορούν να αλλάξουν, και πιστέψτε με μιλάω εκ πείρας, μπορούν να αλλάξουν και να πάνε ακόμα καλύτερα.

Η έλλειψη σεξουαλικής ζωής διαλύει τη σχέση του ζευγαριού. Θεωρώ ότι μέσω της σωματικής ένωσης χτίζεις επικοινωνία με τον σύντροφο σου. Οπότε μη χρησιμοποιούμε ταμπέλες του στυλ είμαι κουρασμένη, έχω πονοκέφαλο, δε μου κάνει τίποτα κτλ. Τις θεωρώ χαζές. Μη ξεχνάμε εμείς οι γυναίκες ότι οι άντρες μας θέλουν να μας βλέπουν ως την ανεξάρτητη θεά που γνωρίσανε. Και μπορούμε να τα καταφέρουμε. Και στο λέω εγώ  που μεγάλωσα και μεγαλώνω το παιδί μου, ολομόναχη χωρίς καμιά βοήθεια εκτός του άντρα μου.

Μπορείς να φτιάξεις το πρόγραμμα σου μέσα στην ήμερα, να βάλεις το παιδί για ύπνο νωρίς, να κάνεις το μπάνιο σου, να βάλεις τα καλά σου και να περιμένεις τον άντρα σου να γυρίσει από τη δουλειά… Δε θέλει κόπο θέλει τρόπο. Θέλει θέληση θέλει προσπάθεια. Το αξίζετε. Γιατί ομορφότερο συναίσθημα από τον έρωτα με τον άνθρωπο σου δεν υπάρχει. Και εκείνη την ώρα τα δίνεις όλα. Είσαι εσύ για εκείνον και εκείνος για σένα. Δεν υπάρχει τίποτα άλλο, μόνο εσείς οι δυο.

Βγάλτε από το μυαλό σας τον φόβο για το βλέμμα του άντρα σας, όταν αντικρίσει το σώμα σας γυμνό μετά τον τοκετό. Αν σας αγαπάει πραγματικά θα αγαπήσει και το σώμα σας. Γιατί αυτό το σώμα δημιούργησε τον μικρο σας θησαυρό. Και σιγά σιγά με υπομονή μπορούμε να το φτιάξουμε όπως θέλουμε. Αρκεί να το θέλουμε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ