Όλα τα μάτια του κόσμου στο Φεστιβάλ Βενετίας: Πρεμιέρα με την ταινία του Λάνθιμου, με 3 Χολιγουντιανές πρωταγωνίστριες (Φωτό & Βίντεο)

Με την ταίνια «The Favourite».

Η νέα ταινία του Γιώργου Λάνθιμου, με τίτλο «The Favourite», προβλήθηκε στην πρεμιέρα του Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας (28/08-08/09) και, μάλιστα, είναι μία από τις διεκδικήτριες για τον Χρυσό Λέοντα.

Επτά χρόνια μετά τη βράβευσή του για το σενάριο της ταινίας «Άλπεις», ο Γιώργος Λάνθιμος επιστρέφει στο Φεστιβάλ, έχοντας μαζί του τρεις χολιγουντιανές σταρ: τις Έμα Στόουν, Ρέιτσελ Βάις κι Ολίβια Κόλμαν.

Ένα γυναικείο ερωτικό τρίγωνο στην αγγλική βασιλική αυλή του 18ου αιώνα

Το φιλμ του Γιώργου Λάνθιμου εκτυλίσσεται κατά τη διάρκεια της βασιλείας της Βασίλισσας Άννας (Ολίβια Κόλμαν), η οποία αδυνατεί να εκτελέσει τα καθήκοντά της με αποτελεσματικό τρόπο.

Σημαίνοντα ρόλα και στη βασιλεία, αλλά και στη βασίλισσα, έχει η κρυφή ερωμένη της, η Δούκισσα του Μάρλμπορο, Σάρα Τσόρτσιλ (Ρέιτσελ Βάις).

Όλα, όμως, θα αλλάξουν όταν στο Παλάτι έρθει η ξαδέλφη της Δούκισσας, Αμπιγκέιλ Μάρσαλ (Έμα Στόουν).

Ρέιτσελ Βάις: «Θυμίζει ελαφρά το "Όλα για την Εύα"»

Η Ρέιτσελ Βάις, μία εκ των πρωταγωνιστριών του «The Favourite», παραλλήλισε την καινούργια ταινία του Γιώργου Λάνθιμου με το «Όλα για την Εύα».

Η ηθοποιός, σε πρόσφατη συνέντευξή της, ανέφερε ότι η διαμάχη μεταξύ του χαρακτήρα που υποδύεται κι αυτού που ενσαρκώνει η Έμα Στόουν, θυμίζει ελαφρά τη μυθική ταινία «Όλα για την Εύα».

Πρόεδρος της Επιτροπής ο Γκιγιέρμο ντελ Τόρο

Ο περσινός νικητής του Φεστιβάλ, Γκιγιέρμο ντελ Τόρο, είναι ο πρόεδρος της κριτικής επιτροπής της φετινής -75ης κατά σειρά- διοργάνωσης.

Επίσης, μέλη της επιτροπής είναι οι: Sylvia Chang, Trine Dyrholm Nicole Garcia,  Paolo Genovese, Malgorzata Szumowska, Taika Waititi Christoph Waltz, Naomi Watts.

Τιμητικό βραβείο θα απονεμηθεί στους σκηνοθέτες Ντέιβιντ Κρόνεμπεργκ και Ζαν Γιμού, καθώς και στην ηθοποιό Βανέσα Ρεντγκρέιβ.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ