Ύδρα: Χωρίς ρεύμα και νερό για πάνω από 24 ώρες - Πότε θα αποκατασταθεί η βλάβη

Τι υποστηρίζει ο ΔΕΔΔΗΕ.

Η Ύδρα παραμένει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα και νερό από τα ξημερώματα της Κυριακής (26/08). Όταν κόπηκε η ηλεκτροδότηση στο νησί, σταμάτησε να λειτουργεί κι η μονάδα αφαλάτωσης του νερού.

Με ανακοίνωσή της, η Περιφέρεια Αττικής εισηγήθηκε την κήρυξη του νησιού σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Στη σχετική ανακοίνωση, μάλιστα, αναφέρεται: «Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης εισηγήθηκε να κηρυχθεί ο Δήμος Ύδρας, η Περιφερειάρχης Αττικής. Συγκεκριμένα, η Περιφερειάρχης πήρε αυτή την απόφαση για αίτημα κήρυξης εκτάκτου ανάγκης προς τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, σύμφωνα με το Γενικό Σχέδιο Ξενοκράτης, ΚΥΑ 1299/2003 (ΦΕΚ Β 423), επειδή η καταστροφή οφείλεται σε τεχνολογικό συμβάν, οι επιπτώσεις του οποίου έχουν άμεση επίδραση σε ζωτικά αγαθά του συνόλου των πολιτών όπως η ύδρευση, ο ηλεκτρισμός και οι επικοινωνίες και ο Δήμος αδυνατεί να ανταπεξέλθει μόνος του με ίδια μέσα στην κατάσταση αυτή».

Η υδροφόρα του Πολεμικού Ναυτικού, «Στυμφαλία», έχει μεταφέρει νερό στο νησί, στο οποίο επικράτησε ένταση χθες (26/08) το βράδυ μιας και πολλοί τουρίστες αναζητούσαν εισιτήριο για να φύγουν.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος της Ύδρας, κ. Κουκουδάκης, δήλωσε πως παραμένει άγνωστο πότε θα αποκατασταθεί η βλάβη αφού δεν έχει εντοπιστεί ακόμα τι την προκάλεσε.

Ο ΔΕΔΔΗΕ, τέλος, με ανακοίνωσή του, υποστηρίζει: «Ο ΔΕΔΔΗΕ σε συνέχεια της ενημέρωσης του κοινού σχετικά με την ολική διακοπή ηλεκτροδότησης στην Ύδρα, η οποία σημειώθηκε χθες Κυριακή 26 Αυγούστου 2018, διευκρινίζει ότι έχει προχωρήσει στην αποστολή Ηλεκτροπαραγωγών Ζευγών (Η/Ζ), προκειμένου να αποκατασταθεί όσο το δυνατόν ταχύτερα η ηλεκτροδότηση του νησιού και ότι θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια για την αποκατάσταση της βλάβης τις πρωινές ώρες, με τη σύνδεση των Η/Ζ. Ο ΔΕΔΔΗΕ ζητάει για μια ακόμη φορά συγνώμη για την ταλαιπωρία των καταναλωτών και καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να περιοριστεί η ταλαιπωρία τους».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ