Πιερ Μοσκοβισί: Η Ελλάδα μπορεί επιτέλους να γυρίσει σελίδα

«Η Ελλάδα έκανε περισσότερες προσπάθειες από οποιοδήποτε άλλο κράτος-μέλος της ΕΕ»

Το τέλος του προγράμματος σηματοδοτεί μια πολύ σημαντική και ιστορική στιγμή για όλους και κυρίως για τον ελληνικό λαό, τόνισε ο Επίτροπος Οικονομίας, Πιερ Μοσκοβισί, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε σήμερα από Βρυξέλλες, με αφορμή την επιτυχή ολοκλήρωση του τρίτου προγράμματος σταθερότητας του ESM. «Έπειτα από δύσκολα και επώδυνα τρία προγράμματα σταθερότητας που διαδέχθηκαν το ένα το άλλο, η Ελλάδα μπορεί επιτέλους να γυρίσει σελίδα», επισήμανε ο Π. Μοσκοβισί.

O Π. Μοσκοβισί ανέφερε ότι αναμφισβήτητα «τα πιο δύσκολα βρίσκονται πίσω μας», αλλά προσέθεσε ότι το τέλος του προγράμματος δεν σημαίνει και το τέλος του δρόμου και ότι οι προσπάθειες πρέπει να συνεχιστούν για να διασφαλιστεί η μονιμότητα της ανόρθωσης της ελληνικής οικονομίας.

«Το τέλος του προγράμματος δε σημαίνει το τέλος των μεταρρυθμίσεων. Αν σταματήσουμε αύριο θα γυρίσουμε πίσω και θα πάνε χαμένα 8 χρόνια προσπαθειών», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Π. Μοσκοβισί.

Ο ίδιος τόνισε ότι η Ελλάδα έκανε περισσότερες προσπάθειες από οποιοδήποτε άλλο κράτος-μέλος της ΕΕ για να εκσυγχρονίσει τη διοίκησή της και την οικονομία της. Υπενθύμισε ότι στο πλαίσιο του τρίτου προγράμματος εφαρμόστηκαν 350 μεταρρυθμίσεις, οι οποίες βελτίωσαν τα δημοσιονομικά στοιχεία της Ελλάδας, δίνοντας ως παράδειγμα τη μετατροπή ενός δυσθεώρητου δημοσιονομικού ελλείμματος το 2009 σε δημοσιονομικό πλεόνασμα το 2017.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ