Ας δούμε φωτογραφίες της υπέροχης παραλίας Λαλάρια της Σκιάθου

Μια από τις πιο ενεργειακές και όμορφες παραλίες της Μεσογείου και της χώρας μας. 

Βρίσκεται στο βορειοανατολικό άκρο του νησιού  και είναι προσβάσιμη μόνο από θάλασσα, όταν και μόνο ο καιρός το επιτρέπει καθώς η παραλία είναι εντελώς εκτεθειμένη στους βόρειους ανέμους και το ύψος κύματος όταν έχει άσχημο καιρό είναι υψηλό.

Ο βοριάς αυτός και οι βροχές, οι καταιγίδες και τα χιόνια (και τα κατσικάκια που βόσκουν συχνά εκεί ενίοτε!!) είναι που έφεραν τα κατάλευκα πετρώματα της απόκρημνης λευκής πλαγιάς στο επίπεδο της θάλασσας και τα κύματα του Αιγαίου σμιλεύουν συνεχώς τα στρογγυλά λευκά βότσαλα τα “Λαλάρια” σε όλα τα μεγέθη από μικρά μέχρι μεγαλύτερα απόλυτα ομοιόμορφα.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Η Σκιάθος», στο πλαίσιο της δράσης του για την προστασία της παραλίας Λαλάρια, πρότεινε το 2014 τη λήψη ειδικών μέτρων προς το Λιμεναρχείο, το οποίο και εξέδωσε οδηγία απαγόρευσης για τη συλλογή βότσαλων, θεσπίζοντας και πρόστιμο, σε περίπτωση διαπίστωσης μη συμμόρφωσης, από 400 έως 1.000 ευρώ.

Φέτος τοποθετήθηκε στα πλοία που δραστηριοποιούνται στην εκτέλεση περιηγητικών πλόων στη συγκεκριμένη παραλία, ενημερωτική πινακίδα, με την ένδειξη «take a picture not a pebble-save Lalaria beach», για να δοθεί έμφαση στην απαγόρευση της λήψης-απομάκρυνσης των χαρακτηριστικών βότσαλων τα οποία δημιουργούνται φυσικά μόνο στη συγκεκριμένη περιοχή.

Και στην άκρη της παραλίας .. έτσι για να ολοκληρωθεί η τελειότητα .. η όμορφη πέτρινη αψίδα της παραλίας η “Τρύπια Πέτρα” , καρτ ποσταλική συγκρατεί και δημιουργεί την παραλία που πολλές φορές τον χειμώνα χάνεται και μετακινείτε από τα κύματα .. για να αφεθεί στην νέα της μορφή με το τέλος του χειμώνα.

Πότε φτάνει κανείς στην Τρύπια Πέτρα με τα πόδια ... πότε μόνο κολυμπώντας .. η φύση κάθε φορά μεγαλουργεί και ο άνθρωπος θαυμάζει.

Η άγρια ομορφιά του τοπίου, τα πιο υπέροχα με σιγουριά νερά της Σκιάθου πραγματικά θα σας μαγέψουν.

Θα ήταν σκόπιμο να αναφέρουμε ότι παρόλο που όλοι σας θα αισθανθείτε την ανάγκη να πάρετε μαζί σας ένα μικρό ενθύμιο από την παραλία .. δεν επιτρέπεται να παίρνετε βοτσαλάκια μαζί σας ώστε η τοποθεσία αυτή να μπορεί να προσφέρει την μαγευτική της ενέργεια για χιλιάδες ή και εκατομμύρια ακόμη χρόνια.

Αν από την άλλη δούμε κάποιο σκουπίδι που μπορεί να το έχει ξεβράσει η θάλασσα θα ήταν πολύ όμορφο αν ο καθένας μας το μάζευε για να το πετάξει σε κάποιο κάδο επιστρέφοντας από την παραλία.

Στα “Λαλάρια” μπορείτε να φτάσετε μόνο από τη θάλασσα και μόνο όταν δεν φυσάει μελτέμι , με κάποιο καϊκάκι που ξεκινά από το παλαιό λιμάνι της Σκιάθου.

Όσοι φτάνετε με δικά σας φουσκωτά καλό είναι να είστε ενήμεροι για τον καιρό για να μην κλειστείτε στην παραλία και αντιμετωπίσετε κάποιο πρόβλημα.

Ας δούμε μερικές εικόνες της μαγικής παραλίας

Με πληροφορίες από το skiathosisland.com

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ