Eurovision 2019: Εκεί θα γίνει τελικά ο επόμενος διαγωνισμός τραγουδιού - Πόσο θα κοστίσει (Βίντεο)

Πώς ελήφθη η απόφαση.

Μπορεί η Netta Barzilai να χάρισε, τον περασμένο Μάιο, στο Ισραήλ την τέταρτη νίκη του στη Eurovision και να έσπευσε να καλωσορίσει την Ευρώπη στην Ιερουσαλήμ, αλλά τίποτε δεν ήταν σίγουρο όσον αφορά τη διοργάνωση του διαγωνισμού για το 2019.

Αρχικά, η διαφαινόμενη επιλογή της Ιερουσαλήμ ως διοργανώτριας πόλης προκάλεσε αντιδράσεις και πλέον φαίνεται πως το Τελ Αβίβ έχει πάρει το προβάδισμα, με τις τελικές αποφάσεις να αναμένονται μέσα στον Σεπτέμβριο.

Παρ' όλα αυτά, μέχρι και πριν από λίγες ημέρες, δεν ήταν βέβαιο πως το Ισραήλ θα διοργάνωνε την 64η Eurovision, καθώς η EBU απαιτούσε την κατάθεση χρηματικής εγγύησης ύψους €12 εκατ. κι η δημόσια ραδιοτηλεόραση της χώρας (IPBC/KAN) αδυνατούσε να πράξει.

Έτσι, σύμφωνα με το ogaegreece.com, συνήφθη συμφωνία με το υπουργείο Οικονομικών του Ισραήλ, το οποίο θα καλύψει την εγγύηση σε περίπτωση που η Eurovision δεν γίνει στη χώρα για λόγους που δεν σχετίζονται με τη δημόσια ραδιοτηλεόραση. Τα χρήματα, πάντως, θα επιστραφούν με την επιτυχή διεξαγωγή του μουσικού θεσμού.

Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της Κυβέρνησης και του IPBC/KAN ήταν έντονες, τις τελευταίες ώρες, μιας και στις 14/08 έληγε η προθεσμία κατάθεσης της εγγύησης. Στο θέμα παρενέβη προσωπικά μέχρι κι ο Ισραηλινός πρωθυπουργός,Μπέντζαμιν Νετανιάχου.

Η ισραηλινή εφημερίδα «The Jerusalem Post» αναφέρει πως το IPBC/KAN θα συνάψει δάνειο για τα €12 εκατ. κι ως εγγυητής θα μπει το υπουργείο Οικονομικών της χώρας, το οποίο θα προβεί σε περαιτέρω ανάλυση από το Τμήμα Προϋπολογισμού.

Το κόστος του διαγωνισμού, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, θα ανέλθει στα €35 εκατ..

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ