Κλειστή πλέον η Crocs: Η εταιρία έκλεισε όλα τα εργοστάσια της (φωτο)

Η Croc Inc.διαθέτει σήμερα 400 καταστήματα παγκοσμίως, σύμφωνα με το Denver Business Journal, αλλά έκλεισε 23 καταστήματα λιανικής το τελευταίο τρίμηνο.

Δυσάρεστα νέα για τους φανατικούς φίλους των παπουτσιών Crocs: H εταιρία κατασκευής ανακοίνωσε ότι κλείνει το  τελευταίο της εργοστάσιο στην Ιταλία.  Παράλληλα ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος και η γενική διευθύντρια οικονομικών υπηρεσιών της εταιρείας, Carrie Teffner απομακρύνθηκαν από τις θέσεις τους για να αναλάβουν άλλα καθήκοντα.

Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλό της η εταιρία θα επικεντρωθεί στις on line πωλήσεις

Η Croc Inc.διαθέτει σήμερα 400 καταστήματα παγκοσμίως, σύμφωνα με το Denver Business Journal, αλλά έκλεισε 23 καταστήματα λιανικής το τελευταίο τρίμηνο.

Η ανακοίνωση των κλεισίματος της τελευταίας μονάδας παραγωγής έρχεται ταυτόχρονα με την έκθεση κερδών της εταιρείας για το δεύτερο τρίμηνο, η οποία έδειξε ότι η εταιρεία αύξησε τα κέρδη και τα έσοδα της κατά 4,7% σε σχέση με πέρυσι.

Λίγους μήνες νωρίτερα η crocs έχει κλέισει περισσότερα από 130 καταστήματα λιανικής και ένα εργοστάσιο στο Μεξικό.

Τα παπούτσια Crocs, κατασκευάζονται από το «Croslite», μια ρητίνη κλειστού κυττάρου που μετατρέπεται σε ειδικό αφρό. Πριν λίγο καιρό η εταιρία είχε λάβει μεγάλη δημοσιότητα μετά το λανσάρισμα ενός σχεδίου με τακούνι, που ονομαζόταν « Cyprus V Heel» και έγινε παγκόσμιο best seller. 

Λίγους μήνες πριν ο διάσημος οίκος Balenciaga ανέβασε τα Crocs στην πασαρέλα και λάνσαρε μια ροζ γόβα στιλέτο εμπνευσμένη από τα crocs.

 
Σχεδόν 20 χρόνια μετά το λανσάρισμα του διάσημου παπουτσιού το οποίο άλλοι μίσησαν και άλλοι λάτρεψαν η εταιρεία με αυτές τις ανακοινώσεις προκαλεί σάλο στους φανατικούς θαυμαστές των παπουτσιών της.
 
 
 

Τα παπούτσια Crocs ήταν ιδιαίτερα δημοφιλή τη δεκαετία του 2000 αλλά οι πωλήσεις μειώθηκαν κατά τη διάρκεια της ύφεσης, χάνοντας 226 εκατομμύρια δολάρια το 2008 και απολύοντας 2000 υπαλλήλους.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ