Έκτακτο δελτίο θυελλωδών ανέμων: Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς και σήμερα -Φωτιές στη Σαρωνίδα και τη Ζάκυνθο

Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκεται η Πυροσβεστική

Σε Ζάκυνθο και Σαρωνίδα είναι τα μέτωπα φωτιάς όπου έχει εστιάσει την προσοχή της σήμερα, η Πυροσβεστική Υπηρεσία, που βρίσκεται σε κατάσταση συναγερμού καθώς υπάρχει ανησυχία για την εκδήλωση πυρκαγιών λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν και σήμερα. Χαρακτηριστικά, η ΕΜΥ με νέο έκτακτο δελτίο προειδοποιεί για βοριάδες που θα φτάσουν ακόμα και τα 8 μποφόρ.

Στο σημείο έσπευσαν 5 οχήματα με 10 πυροσβέστες όπου, με την βοήθεια του κατοίκων της περιοχής, έθεσαν μετά από περίπου τρεις ώρες μάχης με τις φλόγες, υπό έλεγχο την πυρκαγιά.

Είναι η πέμπτη φωτιά που ξεσπάει στην περιοχή της Λιθακιάς το φετινό καλοκαιρι γεγονός που προβληματίζει, τόσο τους κατοίκους της περιοχής όσο και την ηγεσία της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Παράλληλα, υπό μερικό έλεγχο, έχει τεθεί σύμφωνα με την Πυροσβεστική η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε λίγο πριν από τις έξι το πρωί στην Σαρωνίδα. Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε από άγνωστη αιτία σε ξερά χόρτα στην περιοχή Γαλαναίικα, πάνω από το συγκρότημα Αλκυονίδες, στο 44ο χιλιόμετρο της λεωφόρου Αθηνών-Σουνίου, και όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική δεν απείλησε σπίτια.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς, επιχειρούν 40 πυροσβέστες με 20 οχήματα και δύο πεζοπόρα τμήματα, ενώ το πρωί έκαναν για λίγο ρίψεις από αέρος δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

 

Έκτακτο δελτίο θυελλωδών ανέμων
 

Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκεται εν τω μεταξύ, η Πυροσβεστική λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν και σήμερα καθώς υπάρχει ανησυχία για την εκδήλωση πυρκαγιάς. Χαρακτηριστικά, η ΕΜΥ με νέο έκτακτο δελτίο προειδοποιεί για βοριάδες που θα φτάσουν ακόμα και τα 8 μποφόρ.

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Εσωτερικών (www.civilprotection.gr), για σήμερα προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4).

Η προειδοποίηση αυτή αφορά στις εξής περιοχές: 

Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (Μυτιλήνη, Χίος) 
Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου (Κυκλάδες) 
Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (Φθιώτιδα, Βοιωτία, Εύβοια, Σκύρος) 
Περιφέρεια Αττικής Περιφέρεια Ιονίων Νήσων (Ζάκυνθος) 
Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας (Αχαΐα Ηλεία) 
Περιφέρεια Πελοποννήσου (Αρκαδία, Λακωνία, Αργολίδα, Κορινθία) 
Περιφέρεια Κρήτης

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ