Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!Έτοιμο το νέο προφυλακτικό: Σαν να μην φοράς τίποτα, από hydrogel, δημιουργεί λεπτό στρώμα, λιπαίνεται μόνο του

Σημαντικό!

Η επανάσταση στα προφυλακτικά είναι προ των πυλών με το νέο δημιούργημα επιστημόνων που σε κάνει να νιώθεις σαν να μην φοράς τίποτα.

Μία από τις μεγαλύτερες... πληγές στον χώρο της παγκόσμιας υγείας είναι τα νοσήματα που προκαλούνται από την σεξουαλική επαφή. Είτε μιλάμε για σοβαρές καταστάσεις όπως είναι ο ιός του HΙV, είτε για πιο απλές και πιο εύκολα διαχειρίσιμες όπως είναι οι μύκητες.

Όλα αυτά θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί με την χρήση του ενός προφυλακτικού όμως αρκετοί το το αποφεύγουν, καθώς θεωρούν οτι μειώνει σε μεγάλο βαθμό την απόλαυση. Αξίζει όμως να πάρει κανείς ένα τέτοιο ρίσκο; Κάποιοι μάλλον πιστεύουν οτι τα προβλήματα πάντα σταματάνε στην διπλανή πόρτα και ποτέ δεν χτυπάνε την δική τους, για αυτό και δεν το χρησιμοποιούν, με αποτέλεσμα μετά να βρίσκονται σε πολύ δυσάρεστη θέση.

Αυτό λοιπόν το κομμάτι του κόσμου ήρθε να καλύψει μία νέα ανακάλυψη επιστημόνων στην Αυστραλία, οι οποίοι δημιούργησαν ένα προφυλακτικό, το οποίο κυριολεκτικά σε κάνει να νιώθεις οτι δεν φοράς τίποτα.

«Ξαναπροσδιορίζουμε το προφυλακτικό. Αυτό καταφέραμε», είχε ο Dr Ρόμπερτ Γκόρκινγκ του Πανεπιστημίου Wollongong και δεν απέχει πολύ από την πραγματικότητα, καθώς το υλικό από το οποίο είναι κατασκευασμένο δεν θυμίζει σε τίποτα αυτά που γνωρίζαμε μέχρι στιγμής.

Είναι από hydrogel, το οποίο δημιουργεί ένα πολύ λεπτό στρώμα και είναι λιπαίνεται μόνο τους, με αποτέλεσμα να έχει μειωθεί ο κίνδυνος... ατυχήματος με το να σπάσει. Δεν μυρίζει, δεν έχει γεύση και καταπολεμά τόσο τα μικρόβια, όσο και τα βακτήρια.

Η χρηματοδότηση της έρευνας προήλθε από κρατικά κονδύλια, καθώς Eudeamon Technologies εξασφάλισε 1 εκατομμύρια δολάρια από τα 9,58 που θα διέθετε η πολιτεία για να στηρίξει καινοτόμες προσπάθειες στον χώρο της υγείας.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ