Φρίκη στο Αίγιο: 17χρονος σκότωσε 31χρονο με βαριοπούλα ενώ βιντεοσκόπησε τη δολοφονία με το κινητό του

Σοκαριστικό έγκλημα.

Ένας 17χρονος αλλοδαπός συνελήφθη, τα ξημερώματα (08/08), κι ομολόγησε πως δολοφόνησε έναν 31χρονο, χτυπώντας τον με βαριοπούλα στο κεφάλι, στο Αίγιο, λόγω οικονομικών οφειλών.

Μάλιστα, βιντεοσκόπησε τη δολοφονία με το κινητό του τηλέφωνο κι ύστερα προσπάθησε να ξεφορτωθεί τη βαριοούλα και τα ματωμένα ρούχα του σε διπλανό χωράφι.

Συγκεκριμένα, ο 17χρονος επισκέφθηκε τον 31χρονο σε τροχόσπιτο που είχε ο τελευταίος σε ένα χωράφι καλλωπιστικών φυτών.

Ο καθ' ομολογίαν δράστης, όπως είπε στις αρχές, είχε δανείσει €1.500 στον 31χρονο κι εκείνος δεν του τα είχε επιστρέψει.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.:

«Συνελήφθη, σήμερα τα ξημερώματα, στο Αίγιο, μετά από στοχευμένες έρευνες των αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Αιγιαλείας, σε συνεργασία με αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, ένας 17χρονος αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για διάπραξη ανθρωποκτονίας από πρόθεση. Πιο συγκεκριμένα, χθες αργά το βράδυ, ο δράστης μετέβη σε τροχόσπιτο σε φυτώριο καλλωπιστικών φυτών, όπου διέμενε 31χρονος αλλοδαπός κρατώντας μια βαριοπούλα καταφέροντάς του αλλεπάλληλα χτυπήματα στο κεφάλι με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του.

Στη συνέχεια ο δράστης μετέβη στην οικία του, όπου επιχείρησε να πλύνει τα ρούχα που φορούσε κατά την τέλεση του εγκλήματος, ενώ πέταξε την βαριοπούλα, σε παρακείμενο χώρο με χόρτα και βάτα. Για τη διερεύνηση του περιστατικού, ενεργήθηκαν άμεσα συντονισμένες έρευνες στον τόπο του εγκλήματος, καθώς και προσαγωγές υπόπτων ατόμων, με αποτέλεσμα την άμεση αξιοποίηση στοιχείων, τον εντοπισμό και την σύλληψη του δράστη. Ο 17χρονος ομολόγησε την πράξη του, ενώ ως αιτία που μετέβη στο τροχόσπιτο, φέρεται να είναι ότι είχε δανείσει τμηματικά στον θανόντα το χρηματικό ποσό των 1500 ευρώ, το οποίο παρά τις οχλήσεις του, δεν του το είχε επιστρέψει.

Από τις έρευνες των αστυνομικών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα ρούχα που φορούσε ο δράστης κατά την τέλεση της ανθρωποκτονίας, καθώς και το μέσο τέλεσης του εγκλήματος (βαριοπούλα), ενώ ο 17χρονος παρέδωσε στους αστυνομικούς και το κινητό του τηλέφωνο, στο οποίο είχε καταγράψει σε βίντεο μέρος της πράξης του. Στα ρούχα του θύματος, ο οποίος κατά το παρελθόν είχε εκτίσει καταδικαστική ποινή φυλάκισης για ναρκωτικά βρέθηκαν δυο νάιλον συσκευασίες με κάνναβη, συνολικού βάρους τεσσάρων γραμμαρίων.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αιγίου. Την προανάκριση και τις έρευνες ενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Αιγιαλείας, υπό την εποπτεία της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ