10 μυστικά για να επιλέξεις την τέλεια ξαπλώστρα!

Δείτε τα μυστικά.

Καλοκαίρι, ήλιος, θάλασσα! Αληθινός παράδεισος αρκεί να κάνεις τις σωστές επιλογές όταν φτάσεις στην παραλία! Αυτά είναι μερικά μυστικά για να επιλέξεις τη σωστή ξαπλώστρα, στο σωστό σημείο.

  1. Η ξαπλώστρα πρέπει να είναι φαρδιά και με στρωματάκι. Είναι πολύ πιο αναπαυτικές αλλά πρόσεξε το στρώμα να μην έχει πλαστικό κάλυμμα ή δερματίνη, γιατί ανάβει στον ήλιο.
  2. Η ομπρέλα καλύτερα να είναι μεγάλη, φτιαγμένη από καλάμια ή φοινικόφυλλα που κρατάνε μεγαλύτερη δροσιά. Επίσης φρόντισε να είναι αρκετά ψηλή, για να μην βγάλεις κανένα μάτι. Καλό θα είναι να υπάρχει αρκετός χώρος γύρω σου, ώστε να μπορείς να μετακινείσαι ανάλογα με την τροχιά του ήλιου.
  3. Αν το σετ έχει και τραπεζάκι ακόμα καλύτερα. Το κινητό σου δεν θα γεμίσει άμμο. Το ίδιο και ο καφές ή η μπύρα σου!
  4. Επίλεξε ένα σημείο, όπου η θάλασσα μπροστά σου δεν θα έχει βράχια και θα είναι εύκολο να μπεις και να βγεις.
  5. Μην κάθεσαι στην πρώτη σειρά, γιατί περνάει συνεχώς κόσμος και αργά ή γρήγορα κάποιοι θα βγουν να παίξουν ρακέτες. Αυτό σημαίνει ότι θα σου σπάσουν τα νεύρα και θα φας και κανένα μπαλάκι στο κεφάλι! Άσε που, αν περνάει κάπου μακρυά ένα φέρυ, σε 10 λεπτά τα απόνερά του θα φτάσουν στην παραλία και θα ανέβουν ως την ξαπλώστρα σου παρασύροντας τις σαγιονάρες σου.
  6. Μείνε μακριά από τα παιδάκια. Κάνουν ατέλειωτη φασαρία αλλά όχι περισσότερη από τις μαμάδες τους που τα κυνηγάνε, τη μια να φάνε, την άλλη να μην πάνε στα βαθιά κτλ. Και αφού δεν μπορείς να τους πεις να πάρουνε το κουβαδάκι τους και σ’ άλλη παραλία, καλύτερα να πάρεις εσύ το δικό σου και να πας παρακάτω.
  7. Κράτησε μία μέση απόσταση από το μπαρ, γιατί από τη μια δεν θέλεις να περπατάς μέσα στην κάψα για να πάρεις μια μπύρα, αλλά από την άλλη δεν θέλεις να γίνει και το κεφάλι σου καζάνι, με τις μουσικές επιλογές του DJ, η ποιότητα του οποίου είναι συνήθως αμφιλεγόμενη!
  8. Μην κάθεσαι κοντά στην είσοδο και έξοδο των jet ski και των άλλων θαλάσσιων σπορ. Θα σε ζαλίσουν και κινδυνεύεις να περάσουν κι από πάνω σου, αν ξεχαστείς και μπεις στην ειδική ζώνη.
  9. Νομίζω ότι δεν χρειάζεται να πούμε, ότι πρέπει να μείνεις μακριά από τις τουαλέτες για ευνόητους λόγους. Μακριά και από τις ντουσιέρες επίσης, γιατί συνήθως πλημμυρίζουν όλη την περιοχή γύρω τους.
  10. Μείνε μακριά από τους “κάγκουρες”, που χαλάνε τον κόσμο με τις φωνές τους, τις εξυπνάδες τους, τα μπινελίκια τους, το water polo, τη μπάλα στην άμμο, τις ρακέτες, τις γυμναστικές επιδείξεις κτλ. κτλ.

Και τώρα μπορείς επιτέλους να ανοίξεις το βιβλίο σου και να χαλαρώσεις!

Πηγή: tsemperlidou.gr

Φωτό από: ryba-moreprodukty.ru

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ