Τοpwoman η 16χρονη Έφη Ζιώτα: 3η στην Ευρώπη και 10η στον κόσμο σε παγκόσμιο διαγωνισμό της Microsoft

Άξια συγχαρητηρίων η μικρή!

Σημαντική διάκριση σημείωσε η 16χρονη μαθήτρια Έφη Ζιώτα από την Καβάλα, η οποία συμμετείχε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Microsoft Office Specialist, καταλαμβάνοντας τη 10η θέση παγκοσμίως και την θέση στην Ευρώπη, μεταξύ ενός εκατομμυρίου παιδιών που συμμετείχαν σε όλες τις προκριματικές φάσεις του διαγωνισμού.  

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Microsoft Office Specialist, που διεξήχθη πριν από λίγες μέρες στο Ορλάντο των ΗΠΑ, είναι ένας παγκόσμιος διαγωνισμός, που έγινε φέτος για 17η συνεχή χρονιά, αξιολογώντας τις δεξιότητες των μαθητών σε εφαρμογές όπως το Word, το Excel και το PowerPoint. Δυνατότητα συμμετοχής είχαν άτομα ηλικίας 13 έως 22 ετών από 140 χώρες του κόσμου.  

Αρχικά, η 16χρονη Έφη είχε κερδίσει την πρώτη θέση στον πανελλήνιο διαγωνισμό της Microsoft PowerPoint 2013, ενώ δυο ακόμα μαθητές, ο Αναστάσιος Μελάς από τη Σπάρτη και ο Παναγιώτης Νικολόπουλος από τις Αφίδνες Αττικής, είχαν καταλάβει την πρώτη θέση στο Microsoft Excel και το Microsoft Word αντίστοιχα.   

Τα τρία αυτά παιδιά, που συγκρότησαν την εθνική ομάδα Microsoft Office, ταξίδεψαν πριν από λίγες μέρες στις ΗΠΑ προκειμένου να διαγωνιστούν ανάμεσα στους 140 καλύτερους μαθητές του πλανήτη, καταλαμβάνοντας και οι τρεις σημαντικές διακρίσεις, ο καθένας στον τομέα όπου διαγωνίστηκαν.  

«Τους τελευταίους πέντε μήνες μελέτησα πολύ συστηματικά στη σχολή κάτω από την καθοδήγηση του καθηγητή μου, Παναγιώτη Ασλανίδη, που με στήριξε πάρα πολύ σε αυτή την προσπάθεια που κατέβαλα. Σημαντική ήταν όμως και η βοήθεια των γονιών μου, που με παρότρυναν συνεχώς και με ενθάρρυναν να συνεχίσω φτάνοντας μέχρι το τέλος. Ένιωσα πολύ όμορφα», είχε πει τον περασμένο Μάιο η Έφη Ζιώτα, έχοντας ήδη καταλάβει την πρώτη θέση στο πανελλήνιο πρωτάθλημα.  

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ