Αϋπνία στις διακοπές; Ιδού οι λύσεις!

Η αλλαγή περιβάλλοντος σε δυσκολεύει.

Δεν είναι άλλωστε η πρώτη φορά που σου συμβαίνει. Το έχεις ξαναδεί το δύσκολο έργο. Τότε που στη Σέριφο μέχρι και το περπάτημα της γάτας ήταν ικανό να σε αποσπάσει από τον ύπνο σου.

Τώρα οι απαιτήσεις έχουν αλλάξει. “Ένα δωμάτιο που να μην είναι από την πλευρά του δρόμου, να μην έχει τζιτζίκια απ’ έξω, κάπου που να μην λαλούν πολλοί κοκκόροι και να είναι αθόρυβα τα θροΐσματα των φύλλων”. 

Γκούχου, γκούχου. Να θυμήσουμε ότι η αϋπνία δεν σχετίζεται (τόσο) με τους θορύβους, όσο με την ψυχολογία σου. Αλλά επειδή τώρα χρόνος για ψυχανάλυση δεν υπάρχει, ακολούθησε τα παρακάτω tips μήπως και κλείσεις κανένα μάτι, αναφέρει το tsemperlidou.gr.

Βγες για ποτάρες
Ποτά, χορός, μουσικές, φλερτ. Σκέψου και ευχαριστήσου όλα αυτά, κι όταν θα πέσεις στο κρεβάτι, η ζωή θα είναι ευκολότερη.

Διάβασε το βιβλίο σου
Αν πάλι γύρισες κι ακόμα το μάτι είναι γαρίδα, μην εκνευριστείς, πιάσε το βιβλίο σου από την τσάντα θαλάσσης και ρίξ’ το στην ανάγνωση.

Πιες ένα ποτηράκι κρασί
Έχε ένα μπουκάλι στο δωμάτιο. Βγες έξω στο μπαλκονάκι σου και πιες ένα ποτηράκι χαλαρώνοντας και αφαιρώντας από το μυαλό σου όλες τις άσχημες σκέψεις.

Κάνε sex
Με το φίλο σου (αν πήγατε μαζί), αλλιώς διακοπές είσαι, τα ήθη είναι λίγο πιο… ελεύθερα, εσύ δεν κλείνεις μάτι. Κατάλαβες!

Φάε φρούτα 
Είναι τόσα τα δροσερά καλοκαιρινά φρουτάκια και όλα μπορούν να βοηθήσουν στην αϋπνία σου, διότι διεγείρουν την απελευθέρωση της σεροτονίνης, μιας χημικής ουσίας που σε βοηθάει να κοιμηθείς.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ