10 νέα ξενοδοχεία στην Ελλάδα που έκαναν εγκαίνια το φετινό καλοκαίρι

Από την Κέρκυρα ως τη Ρόδο κι από τη Σκιάθο και τη Σαντορίνη μέχρι την Τήνο και την Κω, ο ξενοδοχειακός χάρτης της Ελλάδας βουίζει στο ρυθμό του ολοένα δυναμικότερου ρόλου της χώρας στο ευρωπαϊκό ταξιδιωτικό τερέν:

Σταθερές δυνάμεις όπως η Μύκονος και η Σαντορίνη εξακολουθούν να ανταλλάσσουν επιτυχημένα brands διαμονής, εντυπωσιακές επενδύσεις σε μεγάλα resorts αποκαλύπτουν ένα νέο, πολυτελές πρόσωπο του all-inclusive τουρισμού, ενώ την ίδια ώρα boutique ξενοδοχεία επενδύουν στη φινέτσα και την κομψότητα, για να προσφέρουν αναπάντεχες exclusive εμπειρίες διαμονής.

#1 «Canaves Oia Epitome», Σαντορίνη


Ολοκαίνουργιο διαμάντι στο περιδέραιο των βραβευμένων καταλυμάτων Canaves της οικογένειας Χαϊδεμένου, το «Epitome», εκτός από την κομψότητα του σχεδιασμού του, έχει ως αιχμή και το υψηλό επίπεδο του εστιατορίου του. Στο «Elements», ο head chef Τάσος Στεφάτος συνδυάζει δημιουργικά τον γαστρονομικό χαρακτήρα του νησιού (μπαρμπούνι σε «ηφαιστειακή στάχτη» με νιόκι καρότου και ψαρόσουπα) με τις μαγειρικές παραδόσεις απ’ όλες τις γωνιές της Ελλάδας (όπως η Λευκάδα με το σοφιγάδο της), σε ένα γαστριμαργικό αποτέλεσμα που συμπληρώνει αρμονικά ένα από τα πιο σαγηνευτικά ηλιοβασιλέματα του πλανήτη στο φόντο.

#2 «Lango Design Hotel & Spa», Κως


Με όνομα εμπνευσμένο από την ενετική ιστορία του νησιού και την εποχή των Ιπποτών, οι οποίοι αποκαλούσαν την Κω Lango, το νέο αυτό boutique hotel ακριβώς στην ακτή της παραλίας Λάμπη ξεχωρίζει για τις καθαρές αρχιτεκτονικές γραμμές που αγκαλιάζουν την αίσθηση χαλαρής πολυτέλειας στη διακόσμησή του. Με 55 δωμάτια και σουίτες (ορισμένες εκ των οποίων με δική τους πισίνα), μια εντυπωσιακή εξωτερική πισίνα στο σχήμα L από το αρχικό γράμμα του ονόματος του ξενοδοχείου, αλλά και δύο bars να συμπληρώνουν το μεσογειακό μενού του «Koan Cuisine», το «Lango» ολοκληρώνει την εμπειρία ολιστικής χαλάρωσης που προσφέρει, με το καταφύγιο ευεξίας του φινετσάτου «Kocoon Spa».

#3 «Milos Cove Inception Resort», Μήλος


Σκαρφαλωμένο σε μια πλαγιά της βορειοανατολικής πλευράς της Μήλου, του νέου darling του διεθνούς ταξιδιωτικού Τύπου που δεν μας έχει συνηθίσει σε high end προτάσεις φιλοξενίας, το «Milos Cove Inception Resort», απλώνεται αμφιθεατρικά σε έκταση 45 στρεμμάτων, στο τοπίο των οποίων ενσωματώνεται πλήρως, και ισορροπεί αριστοτεχνικά τις υψηλού επιπέδου παροχές με την αφοσίωση στη σαγήνη της φυσικής ομορφιάς της Μήλου. Την ιδιαίτερη αισθητική υπογραμμίζουν οι χώροι χαλάρωσης και ευεξίας του «Obsidian Spa», αλλά και το μεσογειακό εστιατόριο «Pathos» του ξενοδοχείου, με υπέρκομψο bar και θέα στην πριβέ παραλία Αγκάλη.

#4 «Domes Miramare», Κέρκυρα


Πρωτοπόρο δείγμα μοντερνισμού στη δεκαετία του ’60 που ανεγέρθηκε, στη νέα, ανακαινισμένη μορφή του από την Domes Resorts («Domes of Elounda», «Domes Noruz Chania») διατηρεί ανέπαφη τόσο την αρχιτεκτονική ταυτότητα, όσο και την αίσθηση πολυτέλειας που μαγνήτισε διεθνείς jet setters της εποχής του. Οι σημερινοί ομόλογοί τους, σ’ αυτό το ανανεωμένο premium θέρετρο, εκτός από τις 113 σουίτες και bungalows του ξενοδοχείου, θα έχουν στη διάθεσή τους 2 πισίνες και private beach, ενώ ειδική μνεία αξίζει τόσο στο εστιατόριο με μενού επιμελημένο από τον βραβευμένο σεφ Τάσο Μαντή όσο και στην cocktail list από τους διαπρεπείς Θεσσαλονικείς bartenders του «Βογατσικού 3».

#5 «Katikies Mykonos», Μύκονος


Από τα εμβληματικά brands της Σαντορίνης, οι «Katikies» απέκτησαν φέτος το αδερφάκι τους στη Μύκονο, μεταφέροντας τη σοφιστικέ αιγαιοπελαγίτικη αισθητική τους στο πιο κοσμικό νησί των Κυκλάδων. Οι πανοραμικές βίστες του Αιγαίου από τις πριβέ βεράντες των δωματίων πάνω από την παραλία του Αγίου Ιωάννη, κάνουν αυτό το boutique ξενοδοχείο ένα από τα πιο γοητευτικά locations του φετινού καλοκαιριού. Champagne bar και spa ανεβάζουν τις επιλογές χαλάρωσης, ενώ η infinity pool στην άκρη του εστιατορίου «Mikrasia» (μία από τις δύο του καταλύματος), με τα αιωρούμενα sunbeds, προσθέτουν κοσμοπολίτικο αέρα στο πολίτικο μενού with a twist.

#6 «Elivi Hotel», Σκιάθος


Δίνοντας ξανά ζωή στο ιστορικό «Ξενία» στις Κουκουναριές, το «Elivi Hotel» του Ηλία και της Βιβής Ναθαναηλίδη ανανεώνει τον αέρα πολυτελούς διαμονής στην κοσμικότερη των Σποράδων. Με beach-side chick αισθητική σε έκταση 213 στρεμμάτων, αποτελείται από το 32 δωματίων boutique hotel του ανακαινισμένου «Ξενία», αλλά και 19 σουίτες και 11 βίλες με ιδιωτική παραλία και private pools κατά μήκος των Κουκουναριών. Δύο εξωτερικές πισίνες, τρία beach bars, το «Elemis Spa» και γήπεδα τένις, μπάσκετ και ποδοσφαίρου συμπληρώνουν τους κοινόχρηστους χώρους, ενώ μεσογειακή fine dining εμπειρία προσφέρει το παραμυθένιο εστιατόριο «Leda and the Swan».

#7 «Mayia Exclusive Resort & Spa», Ρόδος


Με διακόσμηση στην αιχμή του μοντέρνου design για ιδιωτικούς και κοινόχρηστους χώρους εξίσου, το νέο resort «Mayia Exclusive Resort & Spa» του ομίλου Χατζηλαζάρου, προσθέτει 250 δωμάτια σε έναν από τους ακμαιότερους τουριστικούς προορισμούς της Μεσογείου. Μπροστά στην παραλία Κιοτάρι, το πολυτελές resort περιλαμβάνει 4 αλά καρτ εστιατόρια με παραδοσιακό ιταλικό και gourmet ελληνικό, μεσογειακό και ασιατικό μενού, ενώ τα πολυάριθμα café και snack bars εγγυώνται πληθώρα γευστικών αποδράσεων στο all inclusive κοινό που έχει ως βασικό του target group. Το κρητικό μασάζ δίνει ελληνικό χρώμα στις πλούσιες παροχές του «Mayia Spa», ενώ προσφέρεται πληθώρα αθλητικών και ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων.

#8 «Contessina Suites & Spa», Ζάκυνθος


Με κομψό design και ζεστασιά, αυτή η νέα άφιξη στον ξενοδοχειακό χάρτη της Ζακύνθου προσθέτει μια νότα ατμοσφαιρικότητας στο νησί του Διονύσιου Σολωμού. Οι 64 σουίτες του είναι παρατεταγμένες αμφιθεατρικά γύρω από μια επιβλητική, καταπράσινη pool area, όπου tropical βλάστηση και χορταστικά, αφράτα sunbeds αγκαλιάζουν τις δύο κεντρικές πισίνες του ξενοδοχείου. Splash pools και ιδιωτικά jacuzzi προσφέρουν πριβέ επιλογές δροσιάς για τους καλεσμένους, ενώ το ιδιαίτερης αισθητικής, cosy και χαλαρωτικό spa καλύπτει τις ανάγκες ευεξίας. Προσεγμένος και ο χώρος του εστιατορίου «Lentika», με μοντέρνο μεσογειακό μενού διανθισμένο με μοντέρνες εκδοχές παραδοσιακών τοπικών πιάτων.

#9 «Mr & Mrs White Tinos», Τήνος


Ευπρόσδεκτη προσθήκη στο πιο ανερχόμενο απ’ τα νησιά των Κυκλάδων, το νέο μέλος της οικογένειας της HotelBrain κρατά απείραχτη την αρχική συνταγή που γνωρίσαμε πέρυσι στην Πάρο. Έτσι, η χαλαρή πολυτέλεια σε άκρως κυκλαδίτικο χρώμα και μαζί μια υψηλή αντίληψη της κομψότητας στην απλότητα είναι τα στοιχεία που ξεχωρίζουν και στο σύμπλεγμα 50 δωματίων και 2 honeymoon suites του τηνιακού «Mr & Mrs White», οι οποίες παρατάσσονται γύρω από την 120 τετραγωνικών μέτρων κεντρική πισίνα, με διπλά sunbeds και πανοραμική θέα στο Αιγαίο, πάνω από τον όρμο του Αγίου Ιωάννη, αναφέρει το athinorama.gr.

#10 «Kenshō Psarou», Μύκονος


Δεύτερο location για το boutique concept του Kenshō, που μετά τον Ορνό επεκτείνεται και στην πιο exclusive παραλία της Μυκόνου, με το «Kenshō Psarou»: κομψή πολυτέλεια είναι η λέξη-κλειδί για τη νέα αυτή άφιξη στον ξενοδοχειακό χάρτη της Μυκόνου που όπως και το μεγάλο αδερφάκι του ποντάρει ιδιαίτερα στο υψηλού επιπέδου design. Παράλληλα, στο εστιατόριο «Kenshō Psarou Lounge» ο Ιπποκράτης Αναγνωστέλης προτείνει μοντέρνες μεσογειακές γεύσεις με fusion διάθεση πάνω στη θάλασσα.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ