Τα tips που πρέπει να ακολουθήσεις για να επιστρέψεις από τις διακοπές με τα κιλά που είχες πριν το καλοκαίρι

Μάθετε πώς μπορείτε να αποφύγετε τα κακά λιπαρά κι άλλους αντίστοιχους εχθρούς της σιλουέτας σας και να διατηρήσετε τη γραμμή σας και στις διακοπές!

Δεν είναι σύμπτωση ότι το ζενίθ των διακοπών σας σηματοδοτεί και το ναδίρ της δίαιτάς σας, αλλά δεν είναι μόνο το άγχος, οι πειρασμοί και οι λαχταριστοί πρωινοί μπουφέδες στο ξενοδοχείο που μένετε που είναι υπαίτιοι γι' αυτό το φαινόμενο.

Οι ειδικοί προειδοποιούν: πολλά άτομα έχουν την εντύπωση ότι, όταν κάνουν διακοπές, δεν έχουν σχεδόν καμία υγιεινή διατροφική επιλογή, οπότε δεν μπαίνουν καν στον κόπο να ψάξουν να τις βρουν. Σε γενικές γραμμές, η σωστή τροφοδοσία του οργανισμού είναι ακόμα πιο σημαντική όταν ταξιδεύετε.

Οι κατάλληλες τροφές μπορεί να σας βοηθήσουν να αποφύγετε τη ναυτία, να νιώσετε πιο ξεκούραστοι όταν οδηγείτε και να σας δώσουν την ενέργεια που χρειάζεστε για να αντέξετε όλες τις προκλήσεις που συνοδεύουν τις διακοπές. Οι επιλογές σας μπορεί να είναι μικρές και απλές όταν είστε στον δρόμο, αλλά η σωτηρία της δίαιτάς σας είναι στο χέρι σας, αρκεί να έχετε αυτόν τον μίνι οδηγό κατά νου.

Πρωινό στο αυτοκίνητο Μπήκατε στον πειρασμό να σταματήσετε σε ένα από τα πολλά καφέ του νησιού; Η καλύτερη επιλογή για τη γραμμή -και το στομάχι σας- δεν είναι άλλη από την άπαχη πρωτεΐνη. Έρευνα που δημοσιεύτηκε πρόσφατα, μάλιστα, στο επιστημονικό περιοδικό Obesity βρήκε ότι ένα πρωινό πλούσιο σε πρωτεΐνη μπορεί να σας κάνει να αισθάνεστε χορτάτοι όλη μέρα.

Απαρνηθείτε λοιπόν τα λαχταριστά pancakes και το τραγανό μπέικον για κάποια από τις ακόλουθες αλλά εξίσου νόστιμες επιλογές. Τηγανητό αβγό με μία φέτα ζαμπόν και μία φέτα ψωμί ολικής άλεσης Πολλές από τις επιλογές πρωτεΐνης που δίνονται στα μενού των εστιατορίων και των καφέ τείνουν να περιέχουν και πολύ λίπος. Τα αβγά όμως αποτελούν εξαίρεση στον κανόνα. Μην πάρετε μόνο ασπράδια επειδή σας φαίνονται πιο υγιεινή επιλογή, σύμφωνα με το spirossoulis.com.

Ο κρόκος περιέχει τα περισσότερα θρεπτικά συστατικά του αβγού, όπως η χολίνη που καταπολεμά τον καρκίνο, και αντιοξειδωτικά που κάνουν καλό στα μάτια. Κάντε το πρωινό σας πιο light διαλέγοντας ένα επιπλέον αβγό αντί για μπέικον ή λουκάνικο (που έχουν πολύ περισσότερα κορεσμένα λιπαρά) και προτιμώντας το ψωμί ολικής άλεσης στη θέση του λευκού.
Αραβικές πίτες

Οι αραβικές πίτες έχουν καλή αναλογία πρωτεΐνης-υδατανθράκων, κάτι που σημαίνει ότι δεν θα πεινάσετε σύντομα, ενώ συνήθως περιέχουν ντομάτες ή πιπεριές. Αποφύγετε οποιοδήποτε έχει αραβική πίτα σερβίρεται με μπόλικη σος ή πληθώρα τυριών και προσθέστε σε αυτήν καυτερές πιπεριές. Για ποιο λόγο; Περιέχουν καψαϊκίνη, μια ουσία που ενισχύει τις μεταβολικές καύσεις. Τι να αποφύγετε:

Παστέλι με φρούτα και ξηρούς καρπούς Παρά την υγιεινή φήμη τους, κάποια παστέλια έχουν περισσότερες από 500 θερμίδες και αρκετά γραμμάρια λίπους. Επίσης, πολλές φορές είναι φορτωμένα με πρόσθετα σάκχαρα κι άλλα συστατικά που προσθέτουν θερμίδες (π.χ., αποξηραμένα φρούτα). Με άλλα λόγια, αν θέλετε να τα απολαύσετε, μείνετε σε ένα μικρό κομμάτι.
Μεσημεριανό στο beach bar Μέχρι να πέσει ο ήλιος, έχουν αρχίσει να σας πιάνουν οι λιγούρες και δεν σας αρκεί να γεμίσετε το στομάχι σας με έναν ακόμα καφέ ή χυμό. Ορίστε δύο επιλογές που θα σας κρατήσουν χορτάτους μέχρι την επιστροφή σας στο δωμάτιο.

Smoothies Το λάθος που κάνουμε οι περισσότεροι με τα smoothies μας είναι ότι τα απολαμβάνουμε μαζί με το γεύμα μας αντί να απολαύσουμε το ίδιο το smoothie ως ένα μικρό γεύμα. Έρευνες έχουν δείξει ότι, αντίθετα με τις θερμίδες που προέρχονται από άλλα ροφήματα, ένα smoothie μπορεί να μας χορτάσει. Αρκεί να προτιμήσετε εκείνα που περιέχουν γιαούρτι χαμηλό σε λιπαρά αντί για εκείνο που έχει ως βάση το παγωτό. Άλλα συστατικά που καλό είναι να αποφύγετε είναι τα διάφορα σιρόπια φρούτων μιας κι αυτά ανεβάζουν τις θερμίδες! 

Αραβική πίτα ή κλαμπ σάντουιτς λαχανικών Αν δεν περιέχουν πολύ τυρί, τα χορτοφαγικά γεύματα και σάντουιτς δεν έχουν πολλά κορεσμένα λιπαρά. Επίσης, διαθέτουν μεγάλη περιεκτικότητα σε νερό, φυτικές ίνες και άλλα θρεπτικά συστατικά, που θα σας κρατήσουν ενυδατωμένους και χορτάτους χωρίς να σας βαρυστομαχιάσουν.

Τι να αποφύγετε: Τις έτοιμες σαλάτες Γιατί; Συνήθως σας φορτώνουν με πολλές κρυφές θερμίδες. Παράλληλα, τα περισσότερα ντρέσινγκ έχουν μπόλικο νάτριο που θα σας φουσκώσει.

Επιδόρπιο στο χέρι Απολαύσατε το μεσημεριανό (ή το απογευματινό) γεύμα σας στην ταβέρνα της παραλίας, αλλά νιώθετε την ανάγκη για ένα γλυκάκι; Σας βρήκαμε δύο υγιεινές επιλογές που θα καλύψουν τον πιο γλυκό σας πόθο!

Παγωμένο γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά

Πέρα από το γεγονός ότι είναι πλούσια πηγή πρωτεΐνης, το παγωμένο γιαούρτι είναι σούπερ γευστικό. Προσπεράστε τις γεύσεις και τις θερμιδογόνες γαρνιτούρες και, στη θέση τους, προτιμήστε να συνοδεύσετε το γιαούρτι σας με λίγο μέλι, φρέσκα φρούτα ή λίγα δημητριακά. Φρουτοσαλάτα Μπορεί να σας ακούγεται ρετρό, αλλά η φρουτοσαλάτα είναι απίστευτα νόστιμη και δροσιστική! Παράλληλα, τα φρούτα περιέχουν πολλές βιταμίνες και μέταλλα, διαθέτουν αντιοξειδωτική δράση, που λειτουργεί ως ασπίδα κατά του καρκίνου ενώ, χάρη στις φυτικές ίνες που περιέχουν θα σας κρατήσει χορτάτους κι ευτυχισμένους! Αν μάλιστα, επιλέξετε να την καταναλώσετε με λίγο άπαχο γιαούρτι (αντί για σαντιγί), μέλι και ξηρούς καρπούς, τότε θα την μετατρέψετε από «βαρετό» σνακ σε ένα απίστευτα υγιεινό, απολαυστικό και light επιδόρπιο!

Τι να αποφύγετε:

Μπάρα δημητριακών Μπορεί να σας γεμίζει ενέργεια, αλλά αν δεν βρίσκετε τη μάρκα που εμπιστεύεστε, ενδέχεται να καταλήξετε με κάτι που μοιάζει περισσότερο με ζαχαρωτό παρά με υγιεινό σνακ. Ο λόγος; Κάποιες εταιρείες γεμίζουν τις μπάρες τους με πολλή, πολλή ζάχαρη και τεχνητά συστατικά.
 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ