Μητσοτάκης: «Πολιτική ευθύνη σημαίνει παραιτήσεις» - Ζήτησε παρέμβαση της Δικαιοσύνης

Συνέντευξη Τύπου του προέδρου της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παραχώρησε, σήμερα (31/07), συνέντευξη Τύπου μια εβδομάδα μετά τις φονικές πυρκαγιές στην Ανατολική Αττική.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. χαρακτήρισε τη διαχείριση της πυρκαγιάς από τον ΣΥΡΙΖΑ ως «άθλια» και, μάλιστα, τόνισε ότι ανάληψη πολιτικής ευθύνης συνεπάγεται και παραίτηση.

Ειδικότερα, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε: «Αδυνατώ να αντιληφθώ τι σημαίνει πολιτική ευθύνη δίχως καμία παραίτηση. Η ευθύνη πρέπει να συνοδεύεται από πράξη. Αλλιώς εξυπηρετεί μόνο επικοινωνιακές σκοπιμότητες, όπως το σόου του πρωθυπουργού το βράδυ της μαύρης Δευτέρας. Οι Έλληνες ζητούν να μην ξαναζήσουμε τέτοια τραγωδία. Θέλουν ασφάλεια για τους ίδιους, τις οικογένειες τους  και την περιούσια τους. Όχι άλλη στάχτη. Αναλαμβάνω από σήμερα την ευθύνη, δεν είμαι μόνος, έχω την ομάδα νέων και ικανών ανθρώπων για να αλλάξουμε την πολιτική προστασία. Ο κ. Τόσκας, ο κ. Σκουρλέτης, η κ.  Δούρου, ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας κι ο αρχηγός της Αστυνομίας είναι τα πρόσωπα που έχουν ευθύνη, πέραν του κ. Τσίπρα. Ποιος Έλληνας πολίτης έχει εμπιστοσύνη σε αυτούς τους ανθρώπους να αντιμετωπίσουν μια επόμενη καταστροφή;».

Ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε τη διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών: «Έχω βάσιμες υποψίες για προσπάθεια συγκάλυψης, έχω εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη ότι θα διερευνήσει τα πάντα και οι ευθύνες θα αποδοθούν. Αν υπάρχουν και ποινικές ευθύνες για πολιτικά πρόσωπα, θα το κρίνει η Δικαιοσύνη. Δεν βλέπω τον λόγο για Εξεταστική Επιτροπή που θα καταλήξει σε κομματική αντιπαράθεση».

Τέλος, ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε: «Ξέρουμε τι χρειάζεται, πώς πρέπει να αναδιαρθρώσουμε την πολιτική προστασία και για ποιες περιοχές κατά προτεραιότητα. Έχω τη μέθοδο και το σχέδιο. Με έμφαση στην πρόληψη, την ενημέρωση και με ασκήσεις προστασίας για όλους τους πολίτες».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ