Χάος προκάλεσε η κακοκαιρία στην Αττική: Κλειστοί δρόμοι και σταθμοί του μετρό - Πλημμύρισαν κεντρικές λεωφόροι

Η έντονη βροχόπτωση προκάλεσε πολλά προβλήματα

Μεγάλα προβλήματα προκάλεσε η καταιγίδα που ξέσπασε το μεσημέρι στην Αττική. Εκατόν ενενήντα κλήσεις έχει δεχθεί έως τώρα η Πυροσβεστική για αντλήσεις υδάτων και παροχή βοηθείας, λόγω της έντονης βροχόπτωσης στην Αττική. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ από πηγές της Πυροσβεστικής, οι περισσότερες κλήσεις έγιναν από περιοχές των Δυτικών προαστίων, το κέντρο της Αθήνας, το Γαλάτσι και το Μαρούσι, ενώ οι 16 από αυτές αφορούσαν σε πολίτες που είχαν εγκλωβιστεί στο αυτοκίνητο ή στο σπίτι τους. Πάντως, σε αυτές τις περιπτώσεις δεν χρειάστηκε η επέμβαση της Πυροσβεστικής αφού είχαν βγει εγκαίρως μόνοι τους.

Από τις 300 κλήσεις, 18 αφορούσαν απεγκλωβισμό οδηγών από ακινητοποιημένα αυτοκίνητα σε πλημμυρισμένες οδούς και για παροχή βοήθειας, σε όλες τις περιπτώσεις όμως οι επιβαίνοντες απεγκλωβίστηκαν μόνοι τους πριν την άφιξη της Πυροσβεστικής και 19 κλήσεις για κοπές δέντρων. Οι περιοχές με το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι (Κέντρο Αθήνας, Χολαργός, Νέα Φιλαδέλφεια, Γαλάτσι, Πατήσια, Μαρούσι, Βριλήσσια και Νέα Ιωνία). Στα συμβάντα επιχειρούν 120 άντρες της Πυροσβεστικής με 35 συνεργεία.

Λόγω της έντονης βροχόπτοσης έκλεισαν δρόμοι και κεντρικές λεωφόροι.Η αστυνομία καλεί τους οδηγούς να αποφεύγουν τη διέλευση από τα συγκεκριμένα σημεία. 

Σύμφωνα με την αστυνομία, λόγω της έντονης βροχόπτωσης κλειστή είναι η κυκλοφορία των οχημάτων:

1. Στην οδό Πειραιώς από το ύψος της Χαμοστέρνας μέχρι την Πέτρου Ράλλη,
2. Στη Μεσογείων, από το ύψος του νοσοκομείου Σωτηρία μέχριρ τη Βασ. Σοφίας και στα δύο ρεύματα
3. Στην Καυτατζόγλου από την Πατησίων μέχρι την Αχαρνών και στα δύο ρεύματα
4. Στη Μιχαλακοπούλου από το ύψος του Πύργου Αθηνών προς τη Μεσογείων
5. Στην Αγίου Αθανασίου στο Μαρούσι από την οδό Κονίτσης μέχρι την οδό Σώρου.

Κλειστές είναι επίσης η Πανόρμου και η Κηφισίας στις οποίες δεν λειτουργούν τα φανάρια και η απουσία της τροχαίας είναι αισθητή.

 

Εκκενώθηκαν οι σταθμοί Mετρό «Νομισματοκοπείο» και «Πανόρμου» εξαιτίας της καταιγίδας

Λόγω της καταιγίδας, εκκενώθηκε, πριν από περίπου μία ώρα, ο σταθμός μετρό Νομισματοκοπείου, λόγω διακοπών ρεύματος και Πάνορμου λόγω συσσώρευσης υδάτων και στις δύο αποβάθρες, όπως μεταδίδει ο ΣΚΑΙ.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ