Το καλοκαίρι έγινε φθινόπωρο... Ισχυρή καταιγίδα πλήττει την Αττική- Ποτάμια οι δρόμοι (φωτο-βιντεο)

 Εξαιτίας της νεροποντής η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας εξέδωσε ανακοίνωση

Το φετινό καλοκαίρι φαίνεται ότι "ζήλεψε" το φθινόπωρο. Νέα ισχυρή καταιγίδα πλήττει αυτή την στιγμή την Αττική δημιουργώντας σοβαρά προβλήματα σε αρκετές περιοχές. Οι ουρανοί άνοιξαν λίγο μετά τη μία το μεσημέρι.  Ισχυρή βροχόπτωση έπληξε αρχικά τα βόρεια προάστεια ενώ τα φαινόμενα επεκτάθηκαν γρήγορα σε όλο το Λεκανοπέδιο. 

Στη λεωφόρο Πατησίων οι δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια. Λόγω της καταιγίδας προβλήματα στην ηλεκτροδότηση αντιμετωπίζουν στην περιοχή του Ψυχικού και Γηροκομείου, ενώ κλειστή είναι η Αγίου Αθανασίου στο Μαρούσι. 

Λεωφ. Μεσογείων- Χολαργός- Φωτο Natassa Voutsara-Facebook

Μποτιλιάρισμα επικρατεί στην Κηφισίας, στο ρεύμα ανόδου από Νέο Ψυχικό και μετά. Μέχρι στιγμής, η Πυροσβεστική έχει δεχθεί πάνω από 50 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων. Οι κλήσεις έχουν γίνει από Αθήνα, Φιλοθέη-Ψυχικό, Φιλαδέλφια, Χαλκηδόνα, Κηφισιά, Μαρούσι και Γαλάτσι. 

Περισσός - Φωτο: Forecast Weather - Facebook

Η κακοκαιρία θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες με τα φαινόμενα τη Δευτέρα και την Τρίτη τις μεσημβρινές και απογευματινές ωρες να επηρρεάζουν πιθανόν τα ηπειρωτικά και κυρίως η Μακεδονία, η δυτική και κεντρική Στερεά και η Πελοπόννησος.

 

 

Ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος είχε προβλέψει ότι για σήμερα, Κυριακή, στις περισσότερες περιοχές της ηπειρωτικής χώρας θα επικρατήσουν συνθήκες εξαιρετικά ασταθείς, με αποτέλεσμα να εκδηλωθούν από το μεσημέρι μέχρι και αργά το απόγευμα πολύ ισχυρές κατά τόπους καταιγίδες. Το ίδιο θα ισχύσει όμως και για την Αττική.

 

 

Οδηγίες από την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας 

 Εξαιτίας της νεροποντής η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει «Λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων που επικρατούν στο Λεκανοπέδιο, παρακαλούνται οι πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά τις μετακινήσεις τους, να αποφεύγουν να μετακινούνται στις περιοχές όπου εκδηλώνονται τα φαινόμενα και να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των Αρχών.

Παρακαλούνται τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης για την άμεση αναμετάδοση του μηνύματος.»

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ