Αλέξης Τσίπρας: «Αναλαμβάνω την πολιτική ευθύνη»

Δηλώσεις του Πρωθυπουργού.

Δείτε τι είπε ο Πρωθυπουργός της χώρας, Αλέξης Τσίπρας για τη φονική πυρκαγιά στην Αττική.

«Θέλω να αναλάβω ακέραια ενώπιον του υπουργικού συμβουλίου των πολιτική ευθύνη. Θεωρώ ότι είναι αυτονόητο και σας καλώ να κάνετε το ίδιο.

Δεν σας κρύβω ότι με διακατέχουν ανάμεικτα συναισθήματα. Αγωνία αν πράξαμε σωστά, αν πράξαμε σωστά σε όσα έπρεπε να πράξουμε. Αν αντιδράσαμε σωστά τις κρίσιμες ώρες. Αν μπορούσαμε να κάνουμε τίποτα παραπάνω.

Αν μπορούσαμε να σώσουμε έστω μια ψυχή παραπάνω από όσες σώσαμε. Όπως επίσης δεν θέλω να κρύψω ότι δεν θέλω να αποφύγω τον φόβο ότι ίσως από αίσθημα αυτοσυντήρησης, διαπράττουμε το ίδιο λάθος που έκαναν άλλοι. Να υπερβάλλουμε σε δικαιολογίες για να αποφύγουμε τις ευθύνες. Δεν πρόκειται σε ό, τι με αφορά να ακολουθήσω την αλυσίδα των χαρακτηρισμών της χωρίς όρια προσβολής των νεκρών.

Κυβερνάμε μια χώρα που για χρόνια χτίστηκε σε στρεβλώσεις. Δημιουργήθηκαν ολόκληρα οικιστικά συμπλέγματα χωρίς καμία πρόβλεψη για την ασφάλεια των κατοίκων. Αυτό το κράτος όμως τώρα το διοικούμε εμείς. Πρέπει να προβληματιστούμε αν κάναμε πάντα ό, τι πρέπει για να το αλλάξουμε».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ