Στην Αθήνα διάσημος πλαστικός χειρουργός εξειδικευμένος στους εγκαυματίες έρχεται να βοηθήσει τους τραυματίες από τις φωτιές

Χρειαζόμαστε την βοήθειά του.

Με δική του πρωτοβουλία καταφθάνει στη χώρα μας ο διάσημος Αυστραλός πλαστικός χειρούργος Τζον Γκρίνγουντ, με σκοπό να βοηθήσει με την μεγάλη εμπειρία του τους έλληνες γιατρούς στην αποκατάσταση των εγκαυμάτων των τραυματιών από την πυρκαγιά στην Αττική.

Ο δόκτος Τζον θα χρησιμοποιήσει μία πρωτοποριακή μέθοδο στους εγκαυματίες, χρησιμοποιώντας ένα τεχνητό δέρμα που λειτουργεί ως δερματικός ιστός επιτρέποντας σε νέα δερματικά κύτταρα, φλέβες και ιστούς να αναπτυχθούν.
 

Στο Γενικό Νοσοκομείο Αττικής «Γ.Γεννηματάς» ο πλαστικός χειρουργός έχει σκοπό να χρησιμοποιήσει μία πρωτοποριακή μέθοδο στους εγκαυματίες, χρησιμοποιώντας το NovoSorb, ένα είδος τεχνητού δέρματος που έφτιαξε η εταιρία Polynovo και λειτουργεί ως δερματικός ιστός επιτρέποντας σε νέα δερματικά κύτταρα, φλέβες και ιστούς να αναπτυχθούν, αφήνοντας ένα απαλό, εύκαμπτο δέρμα με ελάχιστες ουλές.

Ο Dr. John Greenwood είναι διευθυντής της Adult Burns Unit στο Royal Adelaide Hospital και το 2016 τιμήθηκε με το βραβείο «SA Australian of the Year» για τις πρωτοποριακές μεθόδους του στην θεραπεία εγκαυμάτων. 

Ο Dr. John Greenwood είχε και στο παρελθόν προσφέρει την βοήθειά του μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Μπαλί το 2002, όπου 202 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους και 209 τραυματίστηκαν.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ