Η 30χρονη Βρετανίδα για την Κόλαση στο Μάτι: «Ήταν σαν τον Τιτανικό - Έμεινα 8 ώρες στη θάλασσα»

Το τηλεφώνημα στον πατέρα της.

Η 30χρονη Τζέιμι-Μαρί Ντεγκ βρισκόταν στο Μάτι για διακοπές τη στιγμή που ξέσπασε η φονική πυρκαγιά.

Η ίδια, μαζί με τη μητέρα της, Τζένι Ντιμιτρίγεβιτς, σώθηκαν από τις φλόγες πέφτοντας στη θάλασσα, απ' όπου τις περισυνέλεξε ένα σκάφος ύστερα από 8 ώρες.

Η Ντεγκ, που άφησε τις δύο κόρες της στο Λονδίνο υπό την επίβλεψη του πατέρα της, περιγράφει όσα έζησε στην «Daily Mail»: «Ήθελα να μιλήσω μαζί του και να σιγουρευτώ ότι οι κόρες μου θα με θυμόντουσαν. Είπα: "Μπαμπά", σιγουρέψου ότι οι κόρες μου θα μεγαλώσουν μαζί. Σιγουρέψου ότι η μία θα αγαπά την άλλη έτσι όπως τις αγαπώ εγώ. Μην τις αφήσεις να με ξεχάσουν! Σιγουρέψου ότι γνωρίζουν πως τις αγαπώ».

Η ίδια πρόσθεσε: «Φώναζα κι έκλαιγα, λέγοντας "Μπαμπά, δεν θα καταφέρω να γλιτώσω από εδώ, δεν υπάρχει έξοδος διαφυγής, δεν καταλαβαίνεις". Δεν πίστευα ότι θα έβλεπα εκ νέου τα παιδιά μου. Ήταν τραγικό».

Η 30χρονη περιγράφει πώς σώθηκαν: «Οδηγήσαμε για 30 δευτερόλεπτα κι είδαμε ένα σπίτι να καίγεται μερικά τετράγωνα πιο δίπλα. Άνθρωποι προσπαθούσαν να μπουν στα αυτοκίνητά τους. Φώναζα στη μητέρα: "Πάμε!". Ήταν σκοτεινά λόγω του καπνού. Τα αυτοκίνητα συγκρούονταν μεταξύ τους, επικρατούσε πανικός. Ήταν σαν τον "Τιτανικό"!».

Εν τέλει, άφησαν το αυτοκίνητό τους κι έτρεξαν στην παραλία όπου βρίσκονταν σχεδόν άλλοι 700 ανθρώποι.

Το σπίτι τους, παρ' όλα αυτά, δεν κάηκε!

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ