Πάνος Καμμένος στο BBC για την πύρινη τραγωδία: «Έχουν κάνει κατάληψη της ακτής χωρίς να εφαρμόζουν τους νόμους»

Οι δηλώσεις του υπουργού Άμυνας.

Ο Πάνος Καμμένος μίλησε στην κάμερα του BBC για την πυρκαγιά που έπληξε την Ανατολική Αττική, αποποιήθηκε των ευθυνών του και τόνισε πως για τον θάνατο τόσων ανθρώπων ευθύνεται η αυθαίρετη δόμηση και οι υπεράριθμες κατοικίες, εκτός σχεδίου στο Μάτι.

«Η άναρχη δόμηση αποτελεί έγκλημα από το παρελθόν γιατί στο Μάτι και σε όλη την ακτογραμμή οικοδομήθηκαν οι περισσότερες κατοικίες χωρίς την απαραίτητη άδεια. Έχουν κάνει κατάληψη της ακτής χωρίς να εφαρμόζουν τους νόμους.

Μετά από μία τέτοια τραγωδία είναι καιρός να καταλάβουν ότι είναι επικίνδυνο για αυτούς και τις οικογένειές τους να μην τηρουν τους νόμους και τους κανόνες».

Στη συνέχεια πρόσθεσε: «Στις 23 Ιουλίου η φωτιά ξεκίνησε από τα δυτικά της Αθήνας και όλες οι δυνάμεις ήταν εκεί. Στις 24 Ιουλίου γύρω στις 4 το απόγευμα μας ενημέρωσαν για τη φωτιά στην Πεντέλη. Μετακινήσαμε το 50%ω των δυνάμεων εκεί.

Οι ένοπλες δυνάμεις ήταν σε ετοιμότητα από την πρώτη ημέρα. Είμαστε υποχρεωμένοι να ακολουθούμε το σχέδιο του ΝΑΤΟ. Δεν λειτουργούμε ανεξάρτητα από τις δυνάμεις της πολιτικής προστασίας»

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ