Στον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος η Εθνική Ομάδα πόλο γυναικών - «Για την Ελλάδα που πενθεί!» (Φωτό)

Νίκησαν την Ισπανία με 11-9.

Η Εθνική Ομάδα πόλο γυναικών προκρίθηκε στον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος αφού, χθες (25/07), επικράτησε της οικοδέσποινας Ισπανίας με 11-9 στη Βαρκελώνη.

Το δεύτερο οκτάλεπτο ήταν καθοριστικής σημασίας καθώς έγειρε την πλάστιγγα υπέρ της Εθνικής μιας κι «έχτισε» διαφορά τριών τερμάτων (5-2).

Οι Ισπανίδες, όμως, δεν εγκατέλειψαν το παιχνίδι και προσπάθησαν -ιδίως στην τελευταία περίοδο- να ανατρέψουν την εις βάρος τους κατάσταση.

Παρ' όλα αυτά, τόσο σε άμυνα όσο και σ' επίθεση, η ελληνική ομάδα είχε τις απαντήσεις.

Η Εθνική θα βρεθεί σε τελικό Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος ύστερα από έξι χρόνια, και θα διεκδικήσει την κορυφή κόντρα στην Ολλανδία (27/07, 23:15).

Νικόλ Ελευθεριάδου: «Για την Ελλάδα που πενθεί»

Η παίκτρια της Εθνικής Ομάδας, Νικόλ Ελευθεριάδου, με μια ανάρτησή της στο Instagram, αφιέρωσε τη νίκη-πρόκριση στην «Ελλάδα που πενθεί»: «Για την Ελλάδα, για την Ελλάδα που πενθεί για τις φονικές πυρκαγιές που πήραν τόσους πολλούς νωρίς απο κοντά μας. Γι' αυτούς που θα ένιωθαν υπερήφανοι αν μας έβλεπαν τώρα, αλλά είναι εκεί ψηλά και δεν θα ξεχαστούν ποτέ! Σήμερα παλέψαμε γι' αυτούς τους ανθρώπους, λοιπόν, που τόσο άδικα έχασαν τη ζωή τους. Για πόσο δεν θα μιλάμε όμως; Για ποια Ελλάδα παλεύουμε;». 

Δείτε την ανάρτησή της:

 

?ΣΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ? Για την Ελλάδα...για την Ελλάδα που πενθεί για τις φονικές πυρκαγιές που πήραν τόσους πολλούς νωρίς απο κοντά μας..Γι αυτούς που θα ένιωθαν υπερήφανοι αν μας έβλεπαν τώρα..αλλά είναι εκει ψηλά και δεν θα ξεχαστούν ποτέ! Σήμερα παλέψαμε γιαυτούς τους ανθρώπους λοιπόν...που τοσο άδικα έχασαν την ζωή τους..για πόσο δεν θα μιλάμε όμως; Για ποια Ελλάδα παλεύουμε; #prayforgreece#europeanchampionship#wp2018bcn #nationalteam#final#oneteamonedream?? Σας ευχαριστούμε όλους!

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη •Nicol Eleftheriadou• (@nicole_ef) στις

Τα οκτάλεπτα: 1-1, 4-1, 4-4, 2-3.

Ελλάδα (Μορφέσης): Χρ. Διαμαντοπούλου, Τσουκαλά 1, Β. Διαμαντοπούλου, Ελευθεριάδου 1, Μ. Πλευρίτου 2, Αβραμίδου 1, Ασημάκη 1, Χυδιριώτη 1, Πάτρα, Πρωτόπαππα, Ε. Πλευρίτου 3 , Ξενάκη 1.

Ισπανία (Όκα): Έστερ, Πασκουάλ, Εσπάρ Α. 1, Ορτίθ Μουνιόθ 5, Ορτίθ Ρέγιες, Γιορέτ, Εσπάρ Κ., Πένια, Φόρκα, Γουάλ Ροβιρόσα, Γκαρσία Γοδόι 2, Λέιτον Αρόνες 1, Σάντσεθ Γκονζάλες.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ