Επίσημη ενημέρωση: Στους 50 οι νεκροί, στους 172 οι τραυματίες - Επικοινωνία Τσίπρα με Μακρόν κι Ερντογάν (Βίντεο)

Τι δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, πριν από λίγο, ενημέρωσε επίσημα για την εξέλιξη των φονικών πυρκαγιών στην Αττική.

Όπως είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, οι νεκροί ανέρχονται στους 50 και στα νοσοκομεία έχουν διακομισθεί 156 ενήλικες, από τους οποίους οι 11 είναι διασωληνωμένοι.

Επίσης, ο κ. Τζανακόπουλος ανέφερε ότι 16 παιδιά νοσηλεύονται εκτός κινδύνου.

Προανήγγειλε, μάλιστα, έκτακτη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος αναμένεται να επικοινωνήσει τόσο με τον Εμανουέλ Μακρόν όσο και με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο πρωθυπουργός ήδη έχει επικοινωνήσει με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, αλλά και τον Βούλγαρο ομόλογό του, Μπόικο Μπορίσοφ.

Αναλυτικά:

«Συνεχίζεται αυτή την ώρα μία μεγάλη προσπάθεια από το σύνολο της κρατικής μηχανής για την αντιμετώπιση των συνεπειών από τις χτεσινές καταστροφικές πυρκαγιές. Πέραν της επιχείρησης πυρόσβεσης, είναι σε πλήρη εξέλιξη σχέδιο έκτακτης ανάγκης με συνέργια πολλών υπουργείων. Είναι σε πλήρη εξέλιξη ένα παράλληλο σχέδιο έκτακτης ανάγκης με κινητοποίηση του υπουργείου Εσωτερικών και της Αστυνομίας αλλά και των υπουργείων Υγείας, Μεταφορών, Άμυνας, Ναυτιλίας και Περιβάλλοντος, καθώς και της Περιφέρειας Αττικής. Μέχρι τώρα έχουν διακομισθεί σε νοσοκομεία 156 ενήλικοι εκ των οποίων οι 11 είναι σοβαρά ενώ έχουν διακομισθεί και 16 παιδιά που βρίσκονται εκτός κινδύνου. Από χθες μέχρι αυτή την ώρα, έχουν κινητοποιηθεί όλες οι διαθέσιμες μονάδες του υπουργείου Υγείας στο Λεκανοπέδιο Αττικής. Ειδικότερα βρίσκονταν διαρκώς διαθέσιμα 38 ασθενοφόρα, 4 κινητές μονάδες και 2 ειδικές μονάδες αντιμετώπισης καταστροφών. Aυτή τη στιγμή δυστυχώς ο αριθμός των νεκρών ανέρχεται σε 50 άτομα. Η Πυροσβεστική σε συνεργασία με την Αστυνομία συνεχίζουν το δύσκολο έργο της καταγραφής».

Δείτε σχετικό βίντεο:

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ