Η Ευανθία Ρεμπούτσικα Πρέσβειρα της Έδρας UNESCO για τη Σεξουαλική Υγεία και τα Ανθρώπινα Δικαιώματα

Σπουδαία διάκριση.

Πρέσβειρα της Έδρας της UNESCO για τη Σεξουαλική Υγεία και τα Ανθρώπινα Δικαιώματα ανακηρύχθηκε πρόσφατα η σημαντική Ελληνίδα συνθέτρια Ευανθία Ρεμπούτσικα!

Η τελετή πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Εθνικής Επιτροπής της UNESCO παρουσία της Προέδρου της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO κυρίας Μαρίας-Αικατερίνης Τζιτζικώστα που υποστηρίζει και ενθαρρύνει εκπαιδευτικές  δράσεις μεταξύ της Γαλλίας και της Ελλάδας και του καθηγητή Thierry Troussier, Επικεφαλής και Προέδρου της UNESCO για την Σεξουαλική Υγεία & τα Ανθρώπινα Δικαιώματα στο  Πανεπιστήμιο Diderot στο Παρίσι.
 
Η Ευανθία Ρεμπούτσικα, γνωστή για τις συνεργασίες της εντός και εκτός Ελλάδας και τη συμμετοχή της σε διεθνείς κινηματογραφικές και μουσικές παραγωγές, έχει πάρει μέρος για πολλά χρόνια σε εκδηλώσεις που διοργανώνονται από την Εθνική Επιτροπή της UNESCO. Ως άνθρωπος και ως καλλιτέχνης, έχει δεσμευτεί για την εκπαίδευση των νέων ανθρώπων όπου κι αν βρίσκονται αυτοί, πέρα από τα γεωγραφικά σύνορα.
 
Η Έδρα της UNESCO για την Σεξουαλική Υγεία και τα Ανθρώπινα Δικαιώματα παρουσιάζει μεγάλη δράση από την ίδρυση της το 2010 στο Πανεπιστήμιο Paris Diderot μέχρι και σήμερα. Στόχος όλων των δράσεων είναι η εκπαίδευση όλων στη βάση του σεβασμού των ανθρώπινων δικαιωμάτων, της αξιοπρέπειας, της αλληλεγγύης, της ελευθερίας και της ισότητας των σχέσεων. Απώτατος σκοπός είναι η επίτευξη της αειφόρου ανάπτυξης ως το 2030 σε σχέση με τη σεξουαλική υγεία, έτσι ώστε στο μέλλον οι νεαροί ενήλικες να μπορούν να ασκούν τη σεξουαλικότητά τους με ασφάλεια, ανεξάρτητα και ικανοποιητικά. 

 

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ