Μαρκ Γκασόλ: Είναι απάνθρωπο, εγκληματικό να πεθαίνουν άνθρωποι στη Μεσόγειο

Δηλώσεις από τον σταρ του NBA

Διαθέτει φήμη, δόξα και εκατομμύρια δολάρια καθώς έχει τον «θαυμαστό» κόσμο του ΝΒΑ στα πόδια του. Παρ' όλα αυτά ο σπουδαίος Μαρκ Γκασόλ στις καλοκαιρινές του διακοπές επιλέγει να παράσχει τη βοήθειά του σε ανθρώπους που την έχουν ανάγκη.

Ο αστέρας των Memphis Grizzlies βρίσκεται σε αποστολή διάσωσης μεταναστών και προσφύγων στη Μεσόγειο Θάλασσα.

Ο Μαρκ Γκασόλ δημοσίευσε φωτογραφία στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter όπου εμφανίζεται να συμμετέχει σε επιχείρηση διάσωσης ως μέλος της ομάδας «Proactiva Open Arms», μιας οργάνωσης με έδρα την Ισπανία που βοηθά στη διάσωση των προσφύγων που εγκαταλείπουν τον πόλεμο και τη φτώχεια.  Στη φωτογραφία, ο Μαρκ Γκασόλ διακρίνεται να βοηθά μια γυναίκα που βρίσκεται σε σωσίβια λέμβο και μαζί με άλλα μέλη της ομάδας διάσωσης την μεταφέρουν σε σωστικό σκάφος.

«Έχω δυο παιδιά τη Τζουλια και το Λούκα Θέλω να τους δώσω το παράδειγμα. Φαντάζομαι την αγωνία των γονιών που προσπαθούν να διασχίσουν με τα παιδιά τους τη Μεσόγειο απο την Αφρική για να φτάσουν στην Ευρώπη. Τι εκβιασμούς, δολοφονίες, απειλές δέχονται διακινδυνεύοντας τα πάντα για να φτάσουν σε μια χώρα όπου μπορούν να ζήσουν με ειρήνη και αξιοπρέπεια», λέει ο διάσημος μπασκετμπολίστας μιλώντας στην ισπανική El Pais. «Νομίζω ότι όλοι πρέπει να συνεισφέρουμε. Είναι πολύ διαφορετικό να ακούμε ή να διαβάζουμε ότι κάποιοι πνίγονται εδώ και εκεί στη Μεσόγειο. Είναι πολύ διαφορετικό όμως να βλέπετε έναν άνθρωπο νεκρό στη θάλασσα που για μια οικογένεια ήταν το κέντρο του κόσμου», λέει ο Μαρκ Γκασόλ.

Από τους καλύτερους παίκτες στο NBA, ο Μαρκ αισθάνεται πολύ πιο υπερήφανος γιατί χθες συμμετείχε στην επιχείρηση διάσωσης μιας μετανάστριας από το Καμερούν που είχε εγκαταλειφθεί στην τύχη της ανοικτά των ισπανικών ακτών. «Όλες οι νίκες με τους Μέμφις Γκρίζλις δεν είναι τίποτα μπροστά στο να δίνεις ένα χέρι για την αντιμετώπιση της καθημερινής τραγωδίας των χιλιάδων μεταναστών που διακινδυνεύουν και συχνά χάνουν τη ζωή τους στην προσπάθειά τους να ξεφύγουν από τον πόλεμο και τη δυστυχία», λέει ο Μαρκ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ