Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

Εύκολη, γρήγορη και γευστική πορτομπέλο πίτσα από τον Άκη Πετρετζίκη

Είναι έτοιμη σε λίγα λεπτά.

Υλικά:

  • 4 μανιτάρια portobello
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • δεντρολίβανο
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 400 γρ. mix τυριών τριμμένα
  • 12 φέτες σαλάμι αέρος
  • 1 κ.σ. ρίγανη

Για το σερβίρισμα

  • 200 γρ. ρόκα
  • 100 γρ. ντοματίνια
  • 1 πιπεριά τσίλι
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 κ.γ. ελαιόλαδο

 

Εκτέλεση: Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220ο C στον αέρα. Βάζουμε τα μανιτάρια σε ένα ταψί και αφαιρούμε τα κοτσάνια τους. Με ένα μαχαίρι τα τρυπάμε από την κάτω πλευρά σε 3-4 σημεία για να φύγει η υγρασία τους κατά τη διάρκεια που θα ψήνονται. Βάζουμε από 1 κ.σ. ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και δεντρολίβανο. Κόβουμε σε λεπτές φέτες το σκόρδο και βάζουμε από 1-2 φέτες σε κάθε μανιτάρι. Ψήνουμε για 15 λεπτά. Στη συνέχεια, βάζουμε σε κάθε μανιτάρι 100 γρ. τυρί τριμμένο, 3 φέτες σαλάμι αέρος, ½ κ.γ. ρίγανη και ψήνουμε ξανά για 5 λεπτά μέχρι να λιώσει το τυρί. Για το σερβίρισμα: Σε ένα ξύλο κοπής βάζουμε ρόκα, τα ντοματίνια κομμένα στη μέση, την πιπεριά τσίλι ψιλοκομμένη, αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο και σερβίρουμε.

Ευχαριστούμε το akispetretzikis.com για την παραχώρηση της συνταγής.

Who is who

Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει Λογιστική.

Από εκείνη ακριβώς τη στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκόταν στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών. Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.

Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη Λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.Η πενταετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό «σχολείο» για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο «THE GORING».

Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του Mega, «Master Chef». Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας «Master Chef» κερδίζοντας τον διαγωνισμό.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

 


2nd family summit