Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

Απίστευτο! Ο πληθυσμός της Αιγύπτου αυξήθηκε κατά 1,5 εκατ. σε ένα 6μηνο με τους άνδρες να υπερτερούν

Ξεπερνούν τα 95 εκατ..

Ο πληθυσμός εντός της Αιγύπτου, στις αρχές του 2018, παρουσιάσε αύξηση κατά 1,5 εκατομμύριο κατοίκους, περίπου σε ένα εξάμηνο, κι έτσι πλέον ανέρχεται σε 96, 3 εκατ..

Και με το δεδομένο του αποτελέσματος της προηγούμενης έρευνας ότι στο εξωτερικό ζούνε 9,4 εκατομμύρια Αιγύπτιοι σε όλο τον κόσμο, ο αιγυπτιακός πληθυσμός σε παγκόσμιο επίπεδο φτάνει τα 105,7 εκατομμύρια άτομα, διατηρώντας τον τίτλο του πολυπληθέστερου αραβικού κράτους στον κόσμο. Τα παραπάνω στοιχεία προκύπτουν από την τελευταία ανακοίνωση της Κρατικής Στατιστικής Εταρείας της Αιγύπτου (CAPMAS).

Σύμφωνα με την έρευνα, το 34,2% του πληθυσμού της Αιγύπτου είναι κάτω των 15 ετών. Οι άντρες Αιγύπτιοι υπερτερούν αριθμητικά με ποσοστό 51,6%, με τις γυναίκες να καταλαμβάνουν το 48,4%, επί του συνόλου.

Το Κάιρο αποδεικνύεται, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η πιο πυκνοκατοικημένη περιοχή της χώρας με 9,7 εκατομμύρια κατοίκους, το οποίο μαζί με την Γκίζα των 8,7 εκατομμυρίων κατοίκων, δημιουργεί την πολύβουη καϊρινή μεγαλούπολη των 18,4 εκατομμυρίων κατοίκων.

Άνω των 65 ετών είναι μόνον το 3,9% του πληθυσμού της χώρας, με το προσδόκιμο ζωής να φτάνει τα 71,2 έτη για τους άνδρες και τα 73 έτη για τις γυναίκες, ενώ τα ποσοστά γεννήσεων μειώθηκαν από 2,9% το 2016 σε 2,7% στις αρχές του 2018.

Τέλος, τα άτομα ηλικίας 15 έως 65 ετών αποτελούν το 62,8% του πληθυσμού, με το 57,4% του πληθυσμού της χώρας να ζει σε αγροτικές περιοχές και το 42,6% σε πόλεις.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ