Ταϊλανδή - Βουδιστής μοναχός προπονητής: Πως ο διαλογισμός κράτησε σε εγρήγορση τα 12 παιδιά

Υπόδειγμα ήθους και ανθρωπιάς.

Συγκινεί η ιστορία του προπονητή της ομάδας Wild Boars που είχαν εγκλωβιστεί στο ξω από το συγκρότημα σπηλαίων Ταμ Λουανγκ Νανγκ Νον της Ταϊλάνδης. 

Σύμφωνα με την Guardian αλλά και από Μέσα της Ταϊλάνηδς, ο Εκαπόλ Τσανταγουόνγκ που περίμενε τελευταίος να βγει αφού πρώτα είχαν απεγκλωβιστεί και τα 12 αγορία, είναι ένας 25χρονος που πέρα από προπονητής της ομάδας είχε χειροτονηθεί βουδιστής μοναχός που έπαιξε σημαντικό ρόλο στην ψυχολογιά των παιδιών κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στο σκοτεινό, υγρό θάλαμο.

«Ο προπονητής τους συμβουλεύει να ξαπλώνουν, να κάνουν διαλογισμό, να προσπαθούν να μη κουνιούνται τόσο πολύ, να μη σπαταλούν την ενέργειά τους. Και φυσικά, με τον διαλογισμό, παραμένουν σε εγρήγορση όλη την ώρα, ώστε το μυαλό τους να μη σκέφτεται άλλα πράγματα», είπε ο αντιστράτηγος της αστυνομίας Γουερατσόν Σουκονταπατριπάκ για τον ''Αδερφό Εκ'' όπως είναι το όνομα που είχε πάρει ως βουδιστής μοναχός.

«Μετά το παιχνίδι, μας άφηνε πάντα εμάς πρώτους να πίνουμε νερό και εκείνος έπινε τελευταίος», λέει ο 13χρονος Σονγκπόλ Κανταγουόνγκ, ο οποίος έκανε προπονήσεις με τους Wild Boars (Αγριόχοιροι) στις 23 Ιουνίου, την ημέρα που ο προπονητής και 12 από τους συμπαίκτες του εγκλωβίστηκαν στο σπήλαιο. Ο Σονγκπόλ δεν τους ακολούθησε στην περιπέτεια γιατί δεν είχε μαζί του το ποδήλατό του για να φτάσει στο σπήλαιο.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Guardian

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ