Μια πισίνα γεμάτη καυτερές πιπεριές τσίλι - Ποιος θα φάει τις περισσότερες και γιατί το τολμάει αυτό

Τους αρέσει να ''καίγονται''!

 

Στην πόλη Ningxiang της Νότιας Κίνας διεξήχθη ο πιο “καυτός” διαγωνισμός. 15 θαρραλέοι ρίχτηκαν σε πισίνα που έκαιγε… Κι αυτό διότι ήταν γεμάτη με πιπεριές τσίλι που έπρεπε να καταναλώσουν γρήγορα. Μάλιστα ένας ντόπιος, ονόματι Tang Shuaihui κατάφερε να φάει 50 πιπεριές και φυσικά αναδείχθηκε σε μεγάλο νικητή!

Παρόμοιος διαγωνισμός έγινε και στην πόλη Chongqing, επίσης στην Κίνα, όπου οι διαγωνιζόμενοι έπρεπε να παραμείνουν τουλάχιστον πέντε λεπτά μέσα σε ένα κουβά με νερό και πιπεριές τσίλι, κάτι που φυσικά ζεματάει μιας και οι πιπεριές αυτές εκκρίνουν καψαϊκίνη μέσα στο νερό.

Η υπερβολική κατανάλωση τσίλι προκαλεί επιπτώσεις στην υγεία όμως. Κυρίως ισχυρούς πονοκεφάλους, λόγω της σύσφιξης των αγγείων που παρέχουν αίμα στον εγκέφαλο, στομαχικές διαταραχές, αλλά και πονόλαιμο.

Από την άλλη πολλοί διατροφολόγοι θεωρούν απαραίτητες τις θρεπτικές ουσίες του τσίλι. «Η είναι η κύρια βιοδραστική ένωση φυτών σε πιπεριές τσίλι, οι οποίες μπορούν να βοηθήσουν στην ανακούφιση του πόνου του σώματος. Δεσμεύεται από τους υποδοχείς του πόνου - τις νευρικές απολήξεις στο σώμα μας που αισθάνονται πόνο - και παρόλο που μπορεί να δημιουργήσει μια αίσθηση καψίματος, δεν προκαλεί τραύματα καψίματος. Οι πιπεριές τσίλι μπορούν πραγματικά να βοηθήσουν το σώμα με διάφορους τρόπους», λέει ο διατροφολός Chilli Dav και συνεχίζει: «Μπορούν να ενισχύσουν την απώλεια βάρους, επιταχύνοντας το μεταβολισμό του σώματος και
μπορεί επίσης να μειώσουν την υψηλή αρτηριακή πίεση».

 

https://www.youtube.com/watch?v=iVNimVP0_2M

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ