Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

Τι ωραία η ιδέα της εκπληκτικής ηθοποιού μας, Στεφανίας Γουλιώτη, στις 6 το πρωί! «Ευμενίδες» στην Επιδαυρο - Ξυπνάτε, πάμε;

Μία πρωτοποριακή συνθήκη στην Επίδαυρο.

Η Στεφανία Γουλιώτη επανέρχεται στις «Ευμενίδες», μετά την πρώτη τους παρουσίαση στο Φεστιβάλ το 2015, με μια υποκριτική δοκιμασία που αναζητά την ιδανική εκείνη κατάσταση, που ο θεατής, θα βλέπει εκείνο που ο ηθοποιός φαντάζεται.

Θεατής κι ηθοποιός συναντιούνται σ' ένα μοναδικό τοπίο και μοιράζονται μια ανεπανάληπτη εμπειρία με τη φύση να επιβάλλεται ανάμεσα στους ανθρώπους και στον μύθο.

«Με αφορμή το μύθο των Ευμενίδων, σήμερα το 2018, δημιουργούμε μία παράσταση στο Αρχαίο Στάδιο της Επιδαύρου με σκοπό να ηχήσει αυτός ο μύθος σε ένα τοπίο που θα τον ενεργοποιήσει μέσα μας. Ένα πρόσωπο που περιβάλλεται από αυτή την ιστορία, που ψάχνει να διαχειριστεί τα άγνωστα και ανεξήγητα κομμάτια της και που βιώνει τη σχέση του με τον πρωτογενή φόβο θα ψάξει τον κατάλληλο ήχο για να μικρύνει την άλυτη απόστασή μας με το μύθο. Στις 6:00 το πρωί, στο αρχαίο Στάδιο της Επιδαύρου, τη στιγμή που το τοπίο βρίσκεται στην αγνότερη στιγμή του, μπροστά μας, θα αρθρώσει την ιστορία, ή αλλιώς μια προσευχή, και θα μας μεταφέρει μέσα στην κινούμενη, σκοτεινή, ενέργειά της. Μία ηθοποιός και ένας μουσικός συμπράττουν στο δύσκολο εγχείρημα της αφήγησης ολόκληρου του έργου με όλα τα πρόσωπα να ηχούν μέσα απο ένα σώμα και ένα όργανο. Ο λόγος ,ο ήχος ,η ώρα και το τοπίο συμπράττουν σε μία εμπειρία μεταμόρφωσης».

Στεφανία Γουλιώτη

Η παράσταση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος του Φεστιβάλ Επιδαύρου, στις 14 και 15 Ιουλίου, στις 6:00 το πρωί, στο Αρχαίο Στάδιο της Επιδαύρου (ακριβώς δίπλα στον χώρο στάθμευσης του θεάτρου)
(Οι «Ευμενίδες» προσφέρουν πρωινό με καφέ και κρουασάν πριν την έναρξη της παράστασης.)

Μετάφραση: Δημήτρης Δημητριάδης
Σύλληψη - Ερμηνεία: Στεφανία Γουλιώτη
Μουσική Δραματουργία/Εκτέλεση: Δημήτρης Καμαρωτός
Καλλιτεχνική Συνεργασία: Σύλβια Λιούλιου-Γιώργος Κριθάρας
Σκηνικός Χώρος: Εύα Μανιδάκη
Κοστούμια: Άγγελος Μέντης
Τεχνική Αλεξάντερ: Βίκυ Παναγιωτάκη
Βοηθός Σκηνογράφου: Ευγενία Μακρόγλου
Εκτέλεση Παραγωγής: POLYPLANITY Productions / Γιολάντα Μαρκοπούλου & Βίκυ Στρατάκη
Φωτογραφίες: Άρης Καμαρωτός

Δείτε σχετικό βίντεο:

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ