Ποια γεύση παγωτού να επιλέξεις εάν κάνεις δίαιτα - Συνεχίζουμε να τρώμε το αγαπημένο μας γλύκισμα τους καλοκαιρινούς μήνες!

Ο ρόλος του παγωτού στη σωστή διατροφή.

Παντού γύρω σου τρώνε παγωτά, οι φίλοι σου σου προτείνουν να βγείτε για παγωτό αλλά εσύ αρνείσαι φοβούμενος/η τις παραπάνω θερμίδες.

Λάθος. Μπορείς να απολαμβάνεις άφοβα, το αγαπημένο παγωτό. Αρκεί να κάνεις τις σωστές επιλογές.

Επίλεξε εκείνα που είναι φτιαγμένα με αγνά υλικά και βασικό συστατικό το γάλα.

Δείτε επίσης: Παγωτό: Ο πιο γλυκός πειρασμός του καλοκαιριού - Πόσες θερμίδες έχει, πως θα το απολαύσετε χωρίς τύψεις

Συγκεκριμένα:

Παγωτό γιαούρτι: Εδώ και περίπου 5 χρόνια έχει κερδίσει την καρδιά των καταναλωτών τόσο για τις ατελείωτες επιλογές γεύσεων αλλά και των χαμηλών του θερμίδων. Το παγωτό γιαούρτι αποτελεί μια από τις πιο υγιεινές επιλογές καθώς έχει ελάχιστη προσθήκη ζάχαρης, είναι πλούσιο σε προβιοτικά, πρωτεΐνες και ασβέστιο.

Παγωτό με γεύση φιστίκι Αιγίνης: Τα παγωτά που προέρχονται από φυσικά φιστίκια υπερτερούν σε διατροφική αξία. Πιο συγκεκριμένα, μια μόλις χούφτα φιστίκια καλύπτει ένα σημαντικό ποσοστό των ημερήσιων αναγκών σε ενέργεια, καλά μονοακόρεστα λιπαρά οξέα, φυτικές ίνες, βιταμίνες (ιδιαιτέρως το συμπλέγματος Β), θειαμίνη, μαγνήσιο, φωσφόρο, χαλκό και ευεργετικά αντιοξειδωτικά συστατικά. Έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές στερόλες, ουσίες που αποδεδειγμένα σήμερα μπορούν να συμβάλλουν στη μείωση της χοληστερόλης.

Παγωτό με φυσική μαστίχα Χίου (Καϊμάκι): Μαστίχα Χίου ή αλλιώς το Ελληνικό super food. Η Μαστίχα Χίου έχει χαρακτηριστεί ως υπερτροφή και όχι άδικα. Η μαστίχα περιέχει α και β-μαστιχορητίνη, αιθέριο έλαιο, τανίνες, μαστιχίνη και μαστιχικό οξύ, μοναδικά τερπένια όπως α-πινένιο, β-μυρκένιο, β-καρυοφυλλένιο, λιμονένιο και πολυφαινόλες. Αποτελεί εξαιρετικό φάρμακο για σχεδόν όλα τα στομαχικά προβλήματα, βοηθά στην διατήρηση της στοματικής υγιεινής, ενώ έχει εξαιρετικές αντιβακτηριδιακές και αντιοξειδωτικές ιδιότητες.

Παγωτό με 0% ζάχαρη: Όλο ένα και περισσότερες εταιρίες παγωτών, τυποποιημένων ή φρέσκων εντάσσουν στον κατάλογό τους παγωτά χωρίς προσθήκη ζάχαρης.

Δεν έχεις, σύμφωνα με το logodiatrofis.gr, παρά να επιλέξεις αυτές τις γεύσεις και να τις απολαύσεις χωρίς ενοχές. Το παγωτό είναι συνώνυμο του καλοκαιριού. Δεν μπορείς να το αποφύγεις αλλά μπορείς να κάνεις την καλύτερη επιλογή.

Επίλεξε εκείνα που είναι φτιαγμένα με αγνά υλικά, έχουν βασικό συστατικό το γάλα και δεν περιέχουν συντηρητικά ή υποκατάστατα.

Όπως ισχύει για κάθε τρόφιμο, η κατανάλωσή του πρέπει να γίνεται σε μέτριες ποσότητες και πάντα στα πλαίσια μίας ισορροπημένης διατροφής.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ