Να γιατί πρέπει να κάνετε την κολύμβηση κομμάτι της ζωής σας!

Ήξερες όμως ότι η κολύμβηση είναι, με διαφορά, μια από τις πιο ολοκληρωμένες μορφές αερόβιας άσκησης;

Αν είσαι ένας από αυτούς που έχουν συνδέσει την κολύμβηση μόνο με το καλοκαίρι και τις διακοπές ξανασκέψου το!

Όταν είσαι μέσα στο νερό το σώμα σου απελευθερώνεται από την πίεση της βαρύτητας. Αυτό σημαίνει ότι είναι πιο ελεύθερο να κινηθεί χωρίς ενοχλήσεις στα γόνατα ή τη μέση, ενώ η αρτηριακή σου πίεση διατηρείται χαμηλά.
Η αναπνοή σου είναι διαφορετική όταν κολυμπάς. Όταν τρέχεις ή κάνεις ποδήλατο κάνεις ρηχές εισπνοές και εκπνέεις με δύναμη. Αντιθέτως, στην κολύμβηση, προσαρμόζεις την αναπνοή σου σύμφωνα με το χρόνο που έχεις το κεφάλι σου κάτω από το νερό, συνεπώς αναπνέεις πιο βαθιά και ενδυναμώνεις τους αναπνευστικούς σου μύες.

Το σώμα σου αλλάζει. Με την κολύμβηση ενεργοποιούνται πολλαπλές μυϊκές ομάδες, περισσότερες από οποιαδήποτε άλλη μορφή αερόβιας άσκησης. Τα άκρα σου και ο κορμός σου συμμετέχουν ενεργά σε κάθε κίνηση και γυμνάζονται ταυτόχρονα. Αποτέλεσμα; Αν κολυμπάς συστηματικά, το σώμα σου όχι μόνο θα είναι πιο καλά από ποτέ, αλλά θα φαίνεται κιόλας. Ποιος δεν έχει ζηλέψει τα σώματα των κολυμβητών;

Η κολύμβηση ωφελεί την πλάτη σου. Οι περισσότεροι από εμάς περνάμε το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας μας καθισμένοι πίσω από ένα γραφείο. Καθώς στην κολύμβηση το σώμα βρίσκεται σε οριζόντια θέση η πλάτη σου απελευθερώνεται. Θα προσέξεις ότι σε λίγο καιρό, η στάση του σώματός σου θα είναι καλύτερη ενώ θα έχεις λιγότερες ενοχλήσεις στον αυχένα και την πλάτη σου όταν δουλεύεις στον υπολογιστή.

Η κολύμβηση σε κάνει χαρούμενο. Το νερό δημιουργεί σχεδόν αυτόματα θετικά συναισθήματα και βελτιώνει τη διάθεση. Αν δεν είναι αυτό κίνητρο για να ανυπομονείς να πας στο κολυμβητήριο, τότε ποιο είναι;
Οι επαγγελματίες κολυμβητές της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας-ΚΟΕ, μιας και περνούν τον περισσότερο χρόνο τους μέσα στο νερό γνωρίζουν πολύ καλά τα παραπάνω. Σύμμαχός τους στη δύσκολη καθημερινότητά τους είναι το Noxzema που είναι ο επίσημος χορηγός της ΚΟΕ. Το Noxzema δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις.

Χάρη στα δερματολογικά ελεγμένα προϊόντα του, έχει γίνει εδώ και χρόνια συνώνυμο της φροντίδας και της αποτελεσματικότητας, κατέχοντας την πρώτη θέση στην καρδιά όσων αναζητούν πάντα το καλύτερο για την προσωπική τους φροντίδα. Αν μπορεί να φροντίσει αποτελεσματικά τους επαγγελματίες αθλητές της ΚΟΕ φαντάσου τι μπορεί να κάνει για εσένα!

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ