Μακελειό στο Μέριλαντ: Ένοπλος άνοιξε πυρ σε γραφεία εφημερίδας - Στους πέντε ο αριθμός των νεκρών - Άγνωστος αυτός των τραυματιών (Φωτό & Βίντεο)

Η επίθεση έμοιαζε με «εμπόλεμη ζώνη».

Ένοπλος άνοιξε πυρ στην αίθουσα σύνταξης της εφημερίδας «Capital Gazette», στο Μέριλαντ, το απόγευμα της Πέμπτης (28/07) [τοπική ώρα], σκοτώντας τουλάχιστον πέντε ανθρώπους, τη στιγμή που ο αριθμός των τραυματιών παραμένει αδιευκρίνιστος.

Οι Αρχές, σύμφωνα με την «Daily Mail», ενήργησαν σε μόλις 60 δευτερόλεπτα από την αναφορά για την επίθεση και υπό κράτηση τέθηκε ο 38χρονος Τζάροντ Ράμος.

Ο συλληφθείς ενεπλάκη σε υπόθεση σεξουαλικής παρενόχλησης μέσω διαδικτύου, το 2011, την οποία και δημοσιοποίησε η εφημερίδα.

Έκτοτε, ο Ράμος απειλούσε τους δημοσιογράφους της «Capital Gazette».

Μάλιστα, όπως ανέφεραν οι αστυνομικές Αρχές, η ταυτοποίησή του έγινε μέσω σαρωτή προσώπου, καθώς ο Ράμος είχε αλλοιώσει τα δακτυλικά αποτυπώματά του.

Ο Φιλ Ντέιβις, δημοσιογράφος της εφημερίδας, παρομοίασε την επίθεση με «εμπόλεμη ζώνη».

Πολλοί θεώρησαν ως ηθικό αυτουργό της επίθεσης τον ακροδεξιό σύμβουλο του Ντόναλντ Τραμπ, Μίλο Γιαννόπουλος.

Δύο ημέρες πριν από την επίθεση στην εφημερίδα, ο Μίλο Γιαννόπουλος είχε πει: «Δεν μπορώ να περιμένω πότε θα αρχίσουν να πυροβολούν δημοσιογράφους» σχολιάζοντας, έτσι, δύο δημοσιεύματα στις «The Daily Beast» και «The Observer».

Ο Αμερικανός Πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, έγραψε στο Twitter: «Οι σκέψεις μου κι οι προσευχές μου είναι με τα θύματα και τις οικογένειές τους».

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο:.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ