Η Ηριάννα κι ο Περικλής αθωώθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο - Κατέρρευσε η μητέρα του Περικλή

Ποιο είναι το σκεπτικό της απόφασης.

Η Ηριάννα κι ο Περικλής αθωώθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Αθηνών, σήμερα (28/06), παρά την περί του αντιθέτου πρόταση της εισαγγελέως.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης: «Η κατάθεση Παπαλάμπρου ελέγχεται σοβαρά για την αξιοπιστία της. Η άρση του τραπεζικού απορρήτου και οι κατ' οίκον έρευνες καθώς και οι έρευνες των αυτοκινήτων δεν έδειξαν εμπλοκή. Δεν χρησιμοποίησαν κωδικοποιημένη φρασεολογία κώδικα και ακατανόητες εκφράσεις, δεν αποδείχθηκε ότι μίσθωση της κατοικίας λειτούργησε ως προκάλυμμα πέραν δραστηριοτήτων. Η ιδεολογία και κοινωνικές συναναστροφές δεν πολιτικοποιούνται. Το DNA είναι πληροφοριακό εργαλείο. Είναι ένα εντόνως αμφισβητούμενο δείγμα το οποίο εξαντλήθηκε και δεν δόθηκε η δυνατότητα να εξεταστεί περεταίρω. Ακομα και αν αποδειχθεί όμως δείχνει την επαφή με το αντικείμενο αλλά όχι ότι διέπραξαν εγκλήματα».

Η Ηριάννα κι ο Περικλής παρέμεναν φυλακισμένοι κατηγορούμενοι για διασυνδέσεις με τους «Πυρήνες της Φωτιάς», κάτι που υποστήριξε κι η εισαγγελέας στην πρότασή της: «Η πραγματογνωμοσύνη του DNA που έγινε από τα εργαστήρια της ΕΛΑΣ είναι αξιόπιστη και συνάδει με τα διεθνή πρότυπα και πρωτόκολλα ενώ η μέθοδος που ακολουθήθηκε είναι αξιόπιστη και εμπεριστατωμένη. Οι δυο κατηγορούμενοι, ανεξάρτητα εάν το αρνούνται για υπερασπιστικούς λόγους, είναι μέλη της ΣΠΦ με σκοπό την τέλεση αδικημάτων».

Μάλιστα, χαρακτήρισε «αφήγημα» την πεποίθηση ότι η κράτηση της Ηριάννας ήταν κατασκεύασμα της Αστυνομίας.

Οι δύο κατηγορούμενοι αφέθηκαν ελεύθεροι, καταχειροκροτούμενοι από αλληλέγγυους που βρέθηκαν στο Εφετείο.

Η μητέρα τπυ Περικλή λιποθύμησε στο άκουσμα της αθωωτικής απόφασης. 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ