Μία απίστευτη συνταγή που θα σας ενθουσιάσει! Χαλβάς σοκολατένιος σεμιφρέντο από την Ντίνα Νικολάου

Ένας χαλβάς διαφορετικός από τους άλλους… Δροσερός, σοκολατένιος, σκέτη απόλαυση!

Υλικά

1 λίτρο φρέσκο γάλα

150 γρ. ζάχαρη

150 γρ. ψιλό σιμιγδάλι

1 σφηνάκι κονιάκ ή άλλο λικέρ της αρεσκείας σας

300 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, τριμμένη

Για το σερβίρισμα

τριμμένη σοκολάτα

σιρόπι σοκολάτας

Ευχαριστούμε θερμά την Ντίνα Νικολάου και το dinanikolaou.gr για την παραχώρηση της συνταγής

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνω το γάλα με τη ζάχαρη σε μέτρια φωτιά και λίγο πριν πάρουν βράση, ρίχνω πασπαλιστά το σιμιγδάλι, ανακατεύοντας διαρκώς με το σύρμα για να μην κολλήσει στον πάτο της κατσαρόλας. Χαμηλώνω τη φωτιά αρκετά και σιγομαγειρεύω το μίγμα για 7-8 λεπτά ανακατεύοντας ασταμάτητα, μέχρι να ψηθεί το σιμιγδάλι και να πήξει ο χαλβάς.
Αποσύρω τη κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτω το κονιάκ ή το λικέρ και την τριμμένη σοκολάτα και ανακατεύω με μια σπάτουλα μέχρι να λιώσει η σοκολάτα.
Παίρνω ένα ταψάκι για μάφινς και βάζω σε κάθε θέση του ένα χάρτινο φορμάκι για μάφινς.
Μοιράζω το μίγμα του χαλβά, ισιώνω την επιφάνεια τους και σκεπάζω όλο το ταψάκι με διάφανη μεμβράνη. Βάζω στο ψυγείο για 5-6 ώρες μέχρι να πήξει ο χαλβάς.

Για το σερβίρισμα: Ξεφορμάρω τον χαλβά και αφαιρώ την χάρτινη θήκη. Στολίζω με τα τρίμματα και το σιρόπι σοκολάτας και σερβίρω.

Who is who

Οι γαστρονομικές μου ανησυχίες ξεκίνησαν σε πολύ μικρή ηλικία. Γεννημένη στην Ελλάδα, σε μια οικογένεια που η μαγειρική και το καλό φαγητό ήταν βασικά συστατικά της έννοιας καλή ζωή, σύντομα άρχισα να πειραματίζομαι με τα υλικά, τις μυρωδιές, τις αναλογίες. Παρ' όλο που ξεκίνησα τη σταδιοδρομία μου σπουδάζοντας οικονομικά και marketing, στο Παρίσι, σύντομα το πάθος μου για την τέχνη της μαγειρικής και την γαστρονομία με έκανε να αλλάξω ρότα στην ζωή μου, να ακολουθήσω την καρδιά και να κυνηγήσω το όνειρό μου.

Ξεκινώντας τις σπουδές μου στην επαγγελματική μαγειρική τέχνη στις γαστρονομικές Σχολές του Παρισιού «Le Cordon Bleu», «Ritz Escoffier», «Alain Ducasse formation», «Lenotre», ήρθα σε επαφή με τους μεγαλύτερους δασκάλους, που με ενέπνευσαν μεταδίδοντάς μου το πάθος για το καινούριο και την δημιουργία. Στο Παρίσι με τη Μαρία, δημιουργήσαμε το καμάρι μας το EVI EVANΕ και υπερασπιζόμαστε με μεράκι και πατριωτική φιλοδοξία την ελληνική κουζίνα. Στην Αθήνα, ξεκίνησα το 2006 μέσα από την καθημερινή στήλη μαγειρικής στο πρωινό πρόγραμμα του ΑΝΤ1 («Πρωινός καφές») τη μαγική τηλεοπτική επικοινωνία με όλους εσάς που λατρεύεται τις κατσαρόλες και αφήνεστε στη μαγεία της γεύσης.

Από το 2009 έως το 2011, στην καθημερινή τηλεοπτική εκπομπή μαγειρικής στο κανάλι Star «Νηστικοί πράκτορες» και συνεχίζοντας το 2012, με την εκπομπή «Στην κουζίνα με την Ντίνα», μοιράστηκα με όλους εσάς μυστικά γαστρονομίας και συμβουλές για το οικογενειακό τραπέζι και την οργάνωση της κουζίνας της νέας νοικοκυράς. Το 2010 ξεκίνησα στο κανάλι της Γαλλικής τηλεόρασης Cuisine TV, την εκπομπή «Ma cuisine grecque», η οποία παρουσίαζε συνταγές και πιάτα απ’ όλη την Ελλάδα. Η εκπομπή λόγω της μεγάλης της επιτυχίας αποτέλεσε μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία προβολής για την ελληνική κουζίνα και τα ελληνικά προϊόντα.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για να έχετε στο μενού σας ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο.

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ