37χρονο πλουσιόπαιδο σκότωσε με απερίγραπτους βασανισμούς την πανέμορφη σύντροφο του (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

O Leibel δολοφόνησε με φριχτό τρόπο την άτυχη σύντροφο του το Μάιο του 2016 μόλις τρεις εβδομάδες μετά τη γέννηση της κόρης τους.

Ένα από τα πιο αποτρόπαια εκγλήματα της ιστορίας εκδικάστηκε στο Λος Άντζελες το πρωί της Τετάρτης, όπου μια επιτροπή οκτώ δικαστών, έκρινε ένοχο για την άγρια δολοφονία της πανέμορφης συντρόφου του Iana Kasian,  τον 37χρονο συγγραφέα και γιο ενός μεγιστάνα που δραστηριοποιείται στο χώρο του Real Estate,  Blake Leibel.

O Leibel δολοφόνησε με φριχτό τρόπο την άτυχη σύντροφο του το Μάιο του 2016 μόλις τρεις εβδομάδες μετά τη γέννηση της κόρης τους. Στην κατάμεστη αίθουσα του δικαστηρίου, βρισκόταν συγγενείς και φίλοι τόσο του θύματος όσο και του κατηγορουμένου, δημοσιογράφοι, περίεργοι θεατές, δικηγόροι. Ο Leibel, παρακολουθούσε ατάραχος και απαθής την διαδικασία.

"Καταλαβαίνω ότι έχετε φτάσει σε μια ετυμηγορία", δήλωσε ο δικαστής, Mark Windham. "Έχουμε," είπε ο προπάτορας και  ένας υπάλληλος κλήθηκε  για να διαβάσει την ετυμηγορία, σύμφωνα με την οποία ο Leibel κρίθηκε ένοχος για όλες τις κατηγορίες, συμπεριλαμβανομένου του μακελειού και των βασανιστηρίων.

Ο δράστης του ειδεχθούς εγκλήματος, άκουσε την ετημυγορία ακίνητος και ατάραχος . Η μητέρα της άτυχης συντρόφου του,  Olga Kasian, που εργάζεται στο υπουργείο υγείας της Ουκρανίας, ξέσπασε σε δάκρυα και κατέρευσε στα χέρια ενός φίλου που βρισκόταν δίπλα της όπως αναφέρει ο Hollywood Reporter.

Ήταν η Olga, που ζήτησε από  την αστυνομία να ξεκινήσει την έρευνα που τελικά θα την οδηγούσε στην ανακάλυψη του ακρωτηριασμένου σώματος της κόρης της σε ένα δυτικό διαμέρισμα του Χόλιγουντ. Η Ιάνα είχε μόλις γεννήσει μια κόρη, τη Ντιάνα, τρεις εβδομάδες νωρίτερα. Η αστυνομία ανακάλυψε το σώμα της Ιάνα στραγγισμένο από όλο το αίμα της και καλυμένο με μια κόκκινη κουβέρτα Mickey Mouse μέσα στο διαμέρισμα του Leibel.

Σκηνές από ταινία τρόμου

Ο Leibel είχε βρεθεί μέσα στο διαμέρισμά του και το σώμα της συντρόφου του ήταν σχεδόν διαμελισμένο. Η δολοφονία της ήταν από τις πιο φριχτές που έχουν συμβεί τα τελευταία χρόνια στην Αμερική  και τα όσα αποκαλύφθηκαν στη συνέχεια μοιάζουν να βγήκαν από σενάριο ταινίας τρόμου.   

«Ολόκληρο το τριχωτό της κεφαλής της Kasian απουσίαζε και δεν βρέθηκε. Το κρανίο της είχε απογυμνωθεί στην επιφάνεια του οστού. Τμήματα της δεξιάς πλευράς του προσώπου της ήταν σκισμένα», είχαν πει μεταξύ άλλων οι αρχές περιγράφοντας την κατάσταση στην οποία βρέθηκε νεκρή η 30χρονη γυναίκα.   Τα φριχτά βασανιστήρια όπως περιγράφονται με λεπτομέρεια στα έγγραφα ήταν ακόμή πιο σκληρά ενώ οι ιατροδικαστικές εξετάσεις έδειξαν ότι η Kasian υπέφερε για τουλάχιστον οκτώ ώρες στα χέρια του Leibel, πριν πεθάνει δεμένη σε κρεβάτι. 

Τα κίνητρα του ειδεχθούς εγκλήματος δεν είναι ξεκάθαρα. Σύμφωνα με τις καταθέσεις, άλλοι υποστηρίζουν ότι ο στυγερός δολοφόνος ζήλευε την αγάπη και τη στοργή που έδειχνε η σύντροφος του στην νεογέννη τη κορούλα τους και άλλοι υποστηρίζουν ότι είχε εμπνευστεί τη δολοφονία από την υπόθεση ενός βιβλίου που γράφει.

Η δίκη πήρε τεράστιες διαστάσεις στον Καναδά καθώς ο Leibel είναι γιος ενός πασίγνωστου Καναδού μεγιστάνα που δραστηριοποιείται στο χώρο του Real Estate. Στη διάρκεια της δίκης οι παρευρισκόμενοι ήρθαν αντιμέτωποι με φριχτές εικόνες που δείχνουν ότι η άτυχη γυναίκα βασανίστηκε άγρια. Ότι ο δράστης πριν τη σκοτώσει την έγδαρε και στο μεγαλύτερο μέρος αυτής της διαδικασίας το θύμα ήταν ζωντανό.

Οι ιατροδικαστές κατέθεσαν ότι δεν έχει προηγούμενο αυτή η δολοφονία σε σχέση με την βαρβαρότητα και την έκταση των τραυμάτων που ανακάλυψαν στο σώμα της άτυχης γυναίκας.

Κακομαθημένο πλουσιόπαιδο

 Απόγονος ενός από τους πλουσιότερους και πιο αμφιλεγόμενους κατασκευαστές ακίνητης περιουσίας του Καναδά, η ζωή έδωσε στον Leibel  όλες τις δυνατότητες να απολαμβάνει προνόμια, να ικανοποιεί κάθε του εκκεντρικότητα,  και να έχει πρόσβαση στο Χόλιγουντ. Είχε δουλέψει μαζί με τον Μελ Μπρουκς στην εκπομπή Spaceballs και έβγαζε παίκτες με υψηλά στοίχημα σε ιδιωτικά παιχνίδια πόκερ του Beverly Hills.

Η Iana Kasian, αντίθετα, προερχόταν από μέση οικογένεια. Μια νεαρή Ουκρανίδα, που έφτασε στις Η.Π.Α. με ελπίδες για ένα καλύτερο μέλλον, αλλά είχε ελάχιστους πόρους, επαφές και πρόσβαση σε υψηλές γνωριμίες. Όπως αποκαλύφθηκε στη διάρκεια της δίκης η ζωή της με τον Leibel, ήταν δύσκολη και  πριν αυτός να αποφασίσει να την δολοφονήσει με αυτό το φριχτό τρόπο. Παρόλα αυτά η 30χρονη κοπέλα δεν σταματούσε να ελπίζει και να προσπαθεί για μια καλύτερη ζωή με τον σύντροφο της και την κόρη της.

 

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ