Είναι επίσημο- Να που θα πραγματοποιηθεί τελικά η Eurovision 2019

Η EBU, με ανακοίνωσή της, έβαλε τέλος στην παραφιλολογία

Μετά τη νίκη του Ισραήλ και της Netta, πριν από λίγο καιρό στην Eurovision, πολλές ήταν οι φήμες που κυκλοφόρησαν σχετικά με το που θα γίνει τελικά ο διαγωνισμός τραγουδιού την επόμενη χρονιά.

Αρκετές χώρες ήρθαν το προηγούμενο διάστημα σε επαφή με την EBU προκειμένου να εκφράσουν την απογοήτευσή τους σχετικά με την πιθανή πόλη υποδοχής του επόμενου διαγωνισμού (Ιερουσαλήμ).

Ανάμεσά τους ήταν, σύμφωνα με την ισραηλινή εφημερίδα «Haaretz», η Ιρλανδία, η Σουηδία, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Ισλανδία.

Πολλές χώρες δήλωσαν στην EBU ότι δέχονται ισχυρές πολιτικές πιέσεις και, ως εκ τούτου, δεν μπορούν να λάβουν μέρος στον επόμενο διαγωνισμό τραγουδιού εάν αυτός πραγματοποιηθεί στην Ιερουσαλήμ λόγω της πολιτικής σύγκρουσης με την Παλαιστίνη.

Όλα αυτά είχαν ως αποτέλεσμα να ξεσπάσει έντονη παραφιλολογία σχετικά με την χώρα που θα διοργανώσει τελικά τον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision το 2019.

Ωστόσο, η EBU με ανακοίνωσή της, έβαλε τα πράγματα στη θέση τους, οριστικοποιώντας πως ο επόμενος διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί στη χώρα που κατέκτησε την 1η θέση στον διαγωνισμό, στο Ισραήλ δηλαδή. 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της EBU, ο ημιτελικός και τελικός της Eurovision θα γίνουν στο Ισραήλ και απλά τον Σεπτέμβριο θα ανακοινωθεί η πόλη στην οποία θα λάβει χώρα ο διαγωνισμός.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ