Από σήμερα οι γυναίκες στη Σαουδική Αραβία οδηγούν αυτοκίνητο- Οι 5 άλλοι εξωφρενικοί περιορισμοί (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Ήταν η μόνη χώρα στον κόσμο όπου δεν επιτρεπόταν στις γυναίκες να οδηγούν.

Σε μία απίστευτη απαγόρευση για τις γυναίκες της Σαουδικής Αραβίας μπαίνει τέλος από σήμερα Κυριακή 24 Ιουνίου και πλέον θα μπορούν να οδηγούν!

Επρόκειτο για την μόνη χώρα στον κόσμο, στην οποία δεν επιτρεπόταν σε γυναίκες να λάβουν άδεια οδήγησης, κάτι που επιτέλους αλλάζει.

Μάλιστα, η Διεθνής Αμνηστία ζήτησε και άλλες αλλαγές στη χώρα, όπου οι γυναίκες εξακολουθούν να είναι ιδιαίτερα περιορισμένες και να υπόκεινται σε πολύ αυστηρούς κανόνες, υπό την κηδεμονία πάντα των ανδρών.

Πέρα από την οδήγηση, οι γυναίκες στη Σαουδική Αραβία δεν μπορούν να ανοίξουν δικό τους τραπεζικό λογαριασμό, δεν επιτρέπεται να αποκτήσουν διαβατήριο και να ταξιδέψουν στο εξωτερικό χωρίς άδεια ή συνοδεία από τον κηδεμόνα.  

Δεν επιτρέπεται να φορέσουν ό,τι θέλουν και πρέπει ακόμη και όταν πηγαίνουν στη θάλασσα το σώμα τους να είναι καλυμμένο.

Αν θελήσουν να παντρευτούν ή στη συνέχεια να πάρουν διαζύγιο, τότε και πάλι θα πρέπει να έχουν άδεια, ενώ στη Σαουδική Αραβία, μια γυναίκα δεν μπορεί ουτέ καν να απολαύσει έναν καφέ ή ένα γεύμα με έναν άντρα φίλο της, καθώς τα καταστήματα είναι χωρισμένα σε δύο ζώνες: μια για οικογένειες και μια για τους ελεύθερους άντρες.

Και ναι, καλά το καταλάβατε, μόνο στην πρώτη επιτρέπεται να κάθονται γυναίκες.

Να σημειωθεί πως η απόφαση για την άρση της απαγόρευσης οδήγησης στις γυναίκες ανακοινώθηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο, ενώ οι πρώτες άδειες σε γυναίκες εκδώθηκαν νωρίτερα αυτό τον μήνα.