Νόνικα Γαληνέα η μεγάλη πρωταγωνίστρια και ωραία γυναίκα του ελληνικού θεάτρου σε σπάνιες φωτογραφίες

Υπέροχα στιγμυότυπα από την ζωή και την καριιέρα της μεγάλης ηθοποιού

Είναι μια από τις πιο λαμπερές και ταλαντούχες πρωταγωνίστριες του ελληνικού θεάτρου. Η Νόνικα Γαληνέα, είναι η μεγάλη κυρία της ελληνικής θεατρικής σκηνής. Στην διάρκεια της μακρόχρονης καριέρας της,καθηλώνει και συναρπάζει τους θεατές της με το ταλέντο της και γοητεύει με την πάντα λαμπερή και κομψή παρουσία της. Παρόλα αυτά κρατάει πάντα χαμηλό προφίλ και είναι φειδωλή στις δηλώσεις και στις δημόσιες εμφανίσεις.

 

 

 

 

 

 

Η σταδιοδρομία της ξεκινάει με το Θέατρο Τέχνης. Συνεργάζεται με τον Κάρολο Κουν, την Κατίνα Παξινού, τον Δημήτρη Χορν, την Άννα Συνοδινού, τον Αλέξη Μινωτή, τον Δημήτρη Μυράτ κ.α. Από το 1969, έζησε και συνεργάστηκε με τον Αλέκο Αλεξανδράκη. Μαζί, δημιούργησαν δύο θεατρικές σκηνές, το Θέατρο Ιλίσια και το Στούντιο Ιλίσια. Στη συνέχεια, συνεργάστηκε με το Εθνικό θέατρο, το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος και το Αμφιθέατρο. Επίσης, έκανε πολλές συνεργασίες με το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και παραστάσεις στη Μεγάλη και στη Μικρή Επίδαυρο, καθώς και στο Covent Garden, στο Λονδίνο.

 

 

 

 

 

 

Η Νονικα Γαληνεα σε παρασταση στην Επιδαυρο. (2005) #nonikagalinea #νονικαγαληνεα #nonikagalineafanpage❤ #granddame #parastasi #theatro #Epidavros

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη @nonikagalineafanpage (@nonikagalineafanpage) στις

 

 

 

Έχει συνεργαστεί με αναγνωρισμένους καλλιτέχνες όπως ο Μίνως Βολανάκης, ο Γιάννης Κόκκος, ο Σπύρος Ευαγγελάτος, ο Μιχάλης Κακογιάννης, ο Ανδρέας Βουτσινάς, ο Stuart Burge, ο Διονύσης Φωτόπουλος, η Θεώνη Aldredge, ο Νίκος Πετρόπουλος κ.α. Κατά τη διάρκεια όλων αυτών των ετών, ένα μεγάλο διάστημα του χρόνου της, ζει στο Λονδίνο. Έχει μεταφράσει δεκαεπτά θεατρικά έργα, πολλά εκ των οποίων έχουν δημοσιευτεί. Έχει εκδώσει την αυτοβιογραφία της: «Η ζωή μου» εκδόσεις Λιβάνη 2005, «Επέστρεφε» εκδόσεις Ιανός, 2007. Διακρίσεις: Το 2006, βραβεύτηκε με το έπαθλο Κυβέλη, για την προσφορά της στο ελληνικό θέατρο. 

 

 

 

 

 

 

Στον κινηματογράφο έχει παίξει σε γνωστές ταινίες όπως Η λεωφόρος του μίσους, Η κόρη του ήλιου, Η κόμισσα της Κέρκυρας, ενώ στην τηλεόραση την έχουμε δει σε πολύ σημαντικές σειρές όπως "Ο παράξενος ταξιδιώτης",  και "13ο κιβώτιο".

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Η Νόνικα Γαληνέα υπήρξε για πολλά χρόνια σύντροφος του γνωστού ηθοποιού Αλέκου Αλεξανδράκη. Έχει δύο κόρες την Αριέτα και την Αμαλία Μουτούση οι οποίες είναι επίσης ηθοποιοί.

 

 

 

 

 

 

 

 

Έχει αναρίθμητους θαυμαστές όλων των ηλικιών. Οι θαυμαστές της λοιπόν έφτιαξαν μία πολύ ωραία σελίδα στο Instagram, την Ninika Galinea Fan page, στην οποία δημοσιεύουν σπάνιες φωτογραφίες από την ζωή και την καριέρα της αγαπημένης ηθοποιού.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ