Μπιρχίνια Μπαγέχο: Η τηλεπαρουσιάστρια- ερωμένη του βασιλιά της κοκαΐνης Εσκομπάρ- Με βίασε κι εγώ τον κατέδωσα (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Η κινηματογραφική ιστορία ζωής της- που έγινε τελικά ταινία- και ο έρωτας με τον βαρόνο της κοκαΐνης.

Δημοσιογράφος, παρουσιάστρια και μέλος της υψηλής τάξης της Κολομβίας, η Μπιρχίνια Μπαγέχο, γνωρίστηκε το 1982 με τον Πάμπλο Εσκομπάρ.

Μία γυναίκα που κατέληξε να θεωρείται από τα πλέον μισητά πρόσωπα στην πατρίδα της, πριν φυγαδευτεί στις ΗΠΑ, τον Ιούλιο του 2006.

Ο θυελλώδης έρωτάς της με τον θρυλικό βαρόνο της κοκαΐνης έγινε βιβλίο από την ίδια, αλλά και ταινία με πρωταγωνιστές την Πενέλοπε Κρουζ και τον Χαβιέ Μπαρδέμ.

Η όμορφη Μπιρχίνια ξεκίνησε να δουλεύει στην Κολομβιανή τηλεόραση το 1972- 10 χρόνια πριν την γνωριμία της με τον Πάμπλο- και έδειξε από νωρίς πως δεν ήταν όπως τα άλλα κορίτσια της αστικής τάξης, που δεν ήταν συνηθισμένο να εργάζονται ως παρουσιάστριες.

Το 1983 έγινε η πρώτη δημοσιογράφος που πήρε συνέντευξη από τον αμφιλεγόμενο πολιτικό Πάμπλο Εσκομπάρ, που στην πραγματικότητα κινούσε τα νήματα στο καρτέλ των ναρκωτικών.

Ο έρωτάς τους υπήρξε κεραυνοβόλος και έμελλε να την καταστρέψει. 

Στο οπισθόφυλλο του βιβλίου της, με τίτλο "Αγαπώντας τον Πάμπλο, μισώντας τον Εσκομπάρ", αναφέρεται «Το βιβλίο αυτό είναι η παθιασμένη ιστορία ενός έρωτα που μετατράπηκε σε χρονικό φρίκης και ντροπής, και περιγράφει την εξέλιξη ενός από τα πιο διαβολικά εγκληματικά μυαλά της εποχής μας: την ικανότητά του να προκαλεί τρόμο και να προάγει τη διαφθορά, τους δεσμούς ανάμεσα στις παράνομες δουλειές του και σε διάφορους κρατικούς άρχοντες, τις δολοφονίες υποψηφίων για την προεδρία και τον πόλεμο που βύθισε όλη τη χώρα στο σκοτάδι. Το "Αγαπώντας τον Πάμπλο, μισώντας τον Εσκομπάρ" είναι μια μοναδική προσωπική ματιά στον χαρακτήρα και στη ζωή του θρυλικού βαρόνου των ναρκωτικών, γεμάτη λάμψη αλλά και διαποτισμένη από τη λαχτάρα της ηρωίδας για επιβίωση, ενώ δε λείπει και το χιούμορ. Η Μπιρχίνια Μπαγέχο διηγείται αυτή τη σκληρή ιστορία όπως κανένας άλλος δε θα μπορούσε να το κάνει».

Η ίδια, ωστόσο, μιλώντας στην ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera, επεσήμανε «Σας παρακαλώ, μην παρουσιάσετε την ιστορία μας σύμφωνα με το στερεότυπο της πεντάμορφης και του τέρατος».

Οι δυο τους γνωρίζονται στο υπερπολυτελές ράντσο του Εσκομπάρ, την Hacienda Nápoles.

Εκείνος καταφέρνει εύκολα να τη γοητεύσει, ώστε να την καθυποτάξει, να τη χειραγωγήσει και να τη χρησιμοποιήσει για να ικανοποιήσει τις πολιτικές του βλέψεις. «Δεν το έκανα ποτέ για τα λεφτά» τονίζει η Μπαγέχο και συμπληρώνει «Μου άρεσε και το σχέδιό του να κλέβει από τους πλούσιους και να τα δίνει στους φτωχούς».

Η Μπιρχίνια Μπαγέχο εξηγεί «ότι ενέδωσε στον Εσκομπάρ εξαιτίας της δυνατότητας που της πρόσφερε να παρατηρήσει και να ζήσει από κοντά έναν άνθρωπο τόσο πλούσιο και τόσο ισχυρό»

Η Μπαγέχο και ο Εσκομπάρ συνευρίσκονται συνολικά «διακόσιες είκοσι φορές, 80 από τις οποίες περιβαλλόμασταν από φίλους, οπαδούς ή σωματοφύλακες».

Η οικογένεια Εσκομπάρ ανησυχεί για την επιρροή που ασκεί η ωραία Μπιρχίνια στον ισχυρό Πάμπλο. 

Η 69χρονη σήμερα πρώην δημοσιογράφος βιώνει "στο πετσί της" την οργή του βαρόνου, όταν εκείνος ανακαλύπτει πως είχε σχέσεις με άντρες που επιδίωκαν την πτώση του.

Ο Πάμπλο την παρασύρει σε ένα από τα κρησφύγετά του και την βιάζει. Ωστόσο, εκείνη δεν τον εγκαταλείπει.

Για ποιο λόγο;

«Ήθελα να δω πώς θα τελείωνε αυτή η ιστορία» απαντά η ίδια.

Τον Δεκέμβριο του 1993, η πορεία του Εσκομπάρ φτάνει στο τέλος της. Επιχειρώντας να ξεφύγει από το Search Bloc, μαζί με τον σωματοφύλακά του, Alvaro de Jesús Agudelo και τρέχοντας πάνω στις στέγες σπιτιών του Μεδεγίν, πέφτεί νεκρός από τις σφαίρες της Κολομβιανής Αστυνομίας.

Η Μπαγέχο ξέρει πολλά και είναι πλέον persona non grata.

Τον Ιούλιο του 2006, φυγαδεύεται τελικά από την Κολομβία και μεταβαίνει στο Μαϊάμι. 

Καταθέτει κατά του Αλμπέρτο Σαντοφίμιο Μποτέρο, δράστη της δολοφονίας, το 1989, του Λουίς Κάρλος Γκαλάν, υποψηφίου για την προεδρία της Κολομβίας που ήθελε να βγάλει από τη μέση ο Εσκομπάρ. Ως αντάλλαγμα, η Μπιρχίνια έλαβε άσυλο στις ΗΠΑ όπου και επέλεξε, τελικά, να συνεχίσει τη ζωή της.

Δεν μετάνιωσε ποτέ για τις επιλογές της, έγραψε βιβλία και έμεινε στην ιστορία ως η ερωμένη του ισχυρού και δαιμόνιου Εσκομπάρ, με μια- αν μη τι άλλο- συγκλονιστική πορεία ζωής!

To trailer της ταινίας "Loving Pablo"...

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ