Φράχτες, καφασωτά και παραβάν για ιδιωτικότητα στον κήπο ή το μπαλκόνι!

Απλές και σχετικά εύκολες λύσεις.

Συγχαρητήρια! Έχεις διαμορφώσει τον κήπο ή το μπαλκόνι σου με τον πιο τέλειο τρόπο και το μόνο που απομένει είναι να προστατεύσεις την ιδιωτικότητα της οικίας σου! Οι τρόποι που ακολουθούν χαρακτηρίζονται από μεγάλο βαθμό…ευκολίας.

Καφασωτό βαμμένο.
Εδώ έχουμε ένα κοινό καφασωτό, που βάφτηκε πράσινο με μόλις 1 κουβαδάκι μπογιά. Είναι ιδανική περίπτωση για μπαλκόνια ή για χώρους όπου το φυσικό φως είναι λίγο και πολύτιμο. Για περισσότερη ιδιωτικότητα, προτίμησε να τοποθετήσεις και αναρριχητικά φυτά.

Τα περισσότερα είναι είτε DIY από την αρχή ή τα αγοράζεις και τα τοποθετείς εσύ, οπότε σε κάθε περίπτωση εσύ ή κάποιος άλλος θα πρέπει να βάλετε ένα χεράκι. Παρότι τα περισσότερα είναι τοποθετημένα σε κήπο, τα πιο πολλά μπορούν με μεγάλη άνεση να υιοθετηθούν στο μπαλκόνι σου. Ας δούμε όμως τους 9 φράχτες, καφασωτά και παραβάν για ιδιωτικότητα στον κήπο ή το μπαλκόνι!

Καφασωτό σειρίτια.
Ένα περίτεχνο και ασυνήθιστο καφασωτό σε μοτίβο ψαροκόκαλου, σύμφωνα με το decoration.gr, δημιουργήθηκε για να προστατέψει την οικογένεια από τα αδιάκριτα βλέμματα (Πότε έβαλε μπουγάδα, τι εσώρουχα φοράει;) και το άκρως ελληνικό κουτσομπολιό. Ουσιαστικά αποτελεί μπαλαντέρ για όλα τα είδη διακόσμησης, χάρη στο όμορφο μοτίβο του, ενώ μπορείς να τοποθετήσεις γύρω του αναρριχητικά φυτά. Η κατασκευή στερεώθηκε στην βάση του deck, αλλά προφανώς οι επιλογές σου είναι περισσότερες και εξαρτώνται από το έδαφος που θα στερεωθεί. Ένα όμορφο σαλόνι κήπου και ο προσωπικός σου παράδεισος θα είναι έτοιμος!

Παραβάν για τα αδιάκριτα βλέμματα.
Ένα όμορφο παραβάν προστατεύει από τα αδιάκριτα βλέμματα προς το εξωτερικό υδρομασάζ. Φυσικά είναι φορητό και μεταβαλλόμενο (κλείνεις μια πόρτα, δίνεις σχήμα κτλ) και αποτελεί μια όμορφη επένδυση για τον κήπο σου. Χρησιμοποιήθηκε κοτετσόσυρμα και ύφασμα για την στερέωση.

Φράχτης από μπαμπού.
Εδώ λοιπόν μπροστά από τον προϋπάρχοντα φράχτη τοποθετήθηκε μια ψιλή καλαμωτή! Φαίνεται πιο όμορφος τώρα ο φράχτης αν και σου προτείνουμε να αγοράσεις μια έτοιμη καλαμωτή, γιατί το κόστος και ο κόπος δεν συγκρίνονται με το να πλέκεις μικρά καλάμια με σύρμα… Αν θέλεις να κάνεις κάτι αντίστοιχο με πιο χοντρά καλάμια, μπορείς να τα τρυπήσεις με τρυπάνι και να περάσεις το σύρμα από μέσα.

Φράχτης από παλέτες.
Αλίμονο να μην έχουμε και κάτι με παλέτες! Η τεχνική αυτή ονομάζεται Zip Tie (δέσιμο «φερμουάρ») και το μόνο σου έξοδο θα είναι το βάψιμο των παλετών. Χρησιμοποιώντας διπλή σειρά παλετών, το ύψος φτάνει από 2 μέτρα μέχρι 2,4, αναλόγως τις παλέτες που θα χρησιμοποιήσεις. Όσον αφορά το βάψιμο, αγόρασε μικρές συσκευασίες και ένα αστάρι και πέρασε μόνο ένα χέρι από το καθένα.

Κουρτίνα στο μπαλκόνι.
Επειδή και οι μοδίστρες έχουν ψυχή, εδώ φτιάχτηκαν κουρτίνες από ανθεκτικό αδιάβροχο ύφασμα. Εδώ η φίλη μας εκμεταλλεύτηκε το κάγκελο του μπαλκονιού, ενώ φυσικά μπορείς να εγκαταστήσεις και κανονικό κουρτινόξυλο.

Φύτεμα μπαμπού.
Η τελευταία επιλογή το μόνο που χρειάζεται είναι χώμα και ένα φακελάκι καλούς σπόρους μπαμπού! Θα τους βρεις σε κάθε site πωλήσεων σπόρων σε διάφορα χρώματα (πράσινο, μωβ, μαύρο κτλ). Στην Ελλάδα αν παρατηρήσεις καλαμιές κοντά στην γειτονιά σου σημαίνει πως οι συνθήκες είναι ιδανικές και το μικροκλίμα ευνοϊκό για την τοποθέτηση μπαμπού. Το γιγαντιαίο μπαμπού που φτάνει τα 11 μέτρα δεν είναι σίγουρη επιλογή, καλύτερα να προτιμήσεις μπαμπού που φυτρώνει εκτός Νοτιοανατολικής Ασίας (αν και το ελληνικό κλίμα από την Αττική και κάτω μετατρέπεται σιγά-σιγά σε τροπικό).

Τέντα DIY.
Άλλη μια όμορφη Κάντο Μόνος Σου κατασκευή που δημιουργεί κάτι σαν όμορφη καμπάνα, μεταφέροντας σε στο πιο όμορφο νησί της φαντασίας σου. Ως κατασκευή είναι φορητή και άρα χρειάζεται σκέψη ως προς την στερέωση σε περίπτωση αέρα. Μπορείς να κάνεις κάτι αντίστοιχο σε όποιο μέγεθος θέλεις. Ο χώρος προσφέρεται για υπαίθριο κρεβάτι!

Καλαμωτή σε κήπο.
Χοντρά καλάμια τοποθετήθηκαν και δέθηκαν το ένα δίπλα στο άλλο και δημιουργήθηκε αυτός ο εκπληκτικός φράχτης! Καθώς υπήρχε η αιώρα, πολλές καρέκλες και καθίσματα, δημιουργήθηκε μια μικρή ζούγκλα, οπότε η ιδέα του φράχτη ήταν επιβεβλημένη. Στα μπόνους, το γεγονός ότι και οι καρέκλες είναι χειροποίητες, από χοντρά καλάμια ή μη επεξεργασμένο μπαμπού.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ