«Να έρθεις στην ομάδα γιατί παίζεις καλά τα μπαλάκια» - Ο καθηγητής Λυκείου και τα χυδαία σεξουαλικά υπονοούμενα σε μαθήτριες

Οι μαρτυρίες των μαθητών είναι σοκαριστικές.

Καθηγητής Μαθηματικών σε λύκειο αιγαιοπελαγίτικου νησιού τέθηκε σε αργία λόγω σεξουαλικών υπονοούμενων που άφηνε στις μαθήτριες και τώρα ζητά την αναίρεση της απόφασης.

Όλα άρχισαν όταν ο καθηγητής που δίδασκε στην Α' και στη Γ' Λυκείου, κατά το σχολικό έτος 2012-13, καταγγέλθηκε από μαθητές και γονείς.

Ο καθηγητής, σύμφωνα με την ΕΔΕ που ακολούθησε, φέρεται να έχει πει σε μαθήτρια προκειμένου να την πείσει να έρθει στη σχολική ομάδα του πινγκ πονγκ: «Θέλω να έρθεις στην ομάδα γιατί ξέρω ότι παίζεις καλά τα μπαλάκια».

Επίσης, ρώτησε άλλη μαθήτρια με υπονοούμενο: «Πολύ λεπτά και μακριά δάχτυλα έχεις. Παίζεις κάποιο όργανο;».

Όταν ένας μαθητής έδωσε μια λανθασμένη απάντηση σχετικά με το πεδίο συνάρτησης, ο μαθηματικός του είπε: «Παίρνουμε την τάδε συνάρτηση και τη χώνουμε (συνοδευόταν και ανάλογη κίνηση) στην άλλη συνάρτηση».

Σε μαθητή που είπε ότι τρώει φρούτα και δη μπανάνες, ο καθηγητής σχολίασε: «Τι, μπανάνες; Μακριές; Κοντές; Ίσες ή κυρτές;».

Ο συγκεκριμένος καθηγητής, ακόμη, μιλούσε απαξιωτικά σε αλλοδαπούς μαθητές λέγοντάς τους: «Αλβανέ εσύ θα πεις μάθημα;», «Ήρθαν οι Αλβανοί και μας πήραν τις δουλείες», «Έχει καμιά τουρίστρια κάτω γιατί μας τις έχουν πάρει όλες οι Αλβανοί», «Μην τρώτε μεγάλα ψάρια γιατί είναι μολυσμένα αφού τρώνε λαθρομετανάστες».

Επιπροσθέτως, σήκωνε στον πίνακα πιο συχνά τα κορίτσια σε σχέση με τα αγόρια κι εστίαζε σε μέρη του σώματός τους, κάτι που έγινε αντιληπτό από την πλειονότητα των μαθητών.

Όταν η υπόθεση δημοσιοποιήθηκε, τότε ο καθηγητής απείλησε γονείς μαθητών: «όποιος γονέας βάλει την υπογραφή του στην καταγγελία θα έχει να κάνει μαζί μου».

Ο εκπαιδευτικός προσέφυγε στην Διοικητική Δικαιοσύνης ζητώντας να ακυρωθεί ως αντισυνταγματική, αντίθετη στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και ως μη νόμιμη, η απόφαση του υπουργού Παιδείας με την οποία τέθηκε σε προσωρινή αργία, υποστηρίζοντας, ότι η θέση σε αργία δεν αποσκοπεί στο να τον εξαναγκάσει να συμμορφωθεί, αλλά τον τιμωρεί για πειθαρχικό αδίκημα που δήθεν διέπραξε, ως «ποινή υπόνοιας», παραβιάζοντας έτσι το τεκμήριο της αθωότητας, το οποίο προστατεύεται από το Σύνταγμα, την ΕΣΔΑ και τον Υπαλληλικό Κώδικα.

Ακόμη, ο καθηγητής υποστηρίζει ότι παραβιάστηκε η συνταγματική αρχή της αναλογικότητας, καθώς «η ποινή» είναι δυσανάλογη με τα όσα του αποδίδονται και δεν τηρήθηκε το άρθρο 20 του Συντάγματος, που προβλέπει ότι πριν την ποινή έπρεπε να κληθεί να παρέχει εξηγήσεις.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ