O "Μίνωας" είναι εδώ- 1000 κεραυνοί χθες στην Αττική

Περίπου 1000 κεραυνοί σημειώθηκαν χθες μόνο στην Αττική

Ο "Μίνωας" είναι εδώ και προκάλεσε και χθες Κυριακή 17 Ιουνίου ισχυρές βροχοπτώσεις στην Αττική. 

Τα μεγαλύτερα ύψη βροχής καταγράφηκαν στα δυτικά προάστεια, σύμφωνα με το meteo.gr.

Ο παραπάνω χάρτης δίνει την κατανομή της βροχής από το σύνολο των σταθμών του ΕΑΑ/meteo.gr που λειτουργούν στην Αττική.

Αυτός ο χάρτης δείχνει την κατανομή των κεραυνών που κατέγραψε το σύστημα ΖΕΥΣ, με περίπου 1000 κεραυνούς στην ευρύτερη περιοχή.

Η εξέλιξη του «Μίνωα» έως και την Τρίτη 19/06/2018

Τη Δευτέρα 18/06 αναμένονται νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως κατά τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες. Τα φαινόμενα θα εντοπίζονται κυρίως στα ηπειρωτικά, όπου θα είναι τοπικά ισχυρά και θα συνοδεύονται κατά τόπους από χαλαζοπτώσεις. Παράλληλα, βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν σε νησιωτικά τμήματα του Ιονίου και του Αιγαίου, με ισχυρότερα φαινόμενα στην Κρήτη.

Στις περιοχές που θα επηρεαστούν συμπεριλαμβάνονται ο νομός Αττικής και η πόλη της Αθήνας, καθώς επίσης ο νομός και η πόλη της Θεσσαλονίκης. Βελτίωση του καιρού αναμένεται αργά το απόγευμα στην Αττική και προς το βράδυ στη Θεσσαλονίκη.

Την Τρίτη 19/06 από την αρχή της ημέρας βροχές, καταιγίδες και μπουρίνια θα εκδηλώνονται σε νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και σε παραθαλάσσια τμήματα της βόρειας χώρας, όπου τα φαινόμενα θα είναι τοπικά ισχυρά και θα συνοδευτούν από χαλαζοπτώσεις και πολύ ενισχυμένους ανέμους. Βαθμιαία (κυρίως από το μεσημέρι και μετά) τα έντονα φαινόμενα θα επηρεάσουν ολόκληρη σχεδόν την ηπειρωτική χώρα και την Κρήτη.

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλώνονται στο νομό και στην πόλη της Θεσσαλονίκη μέχρι και το μεσημέρι. Στην Αττική και την πόλη της Αθήνας, βροχές και καταιγίδες που ενδέχεται να είναι ισχυρές, αναμένονται τις μεσημέριανές και απογευματινές ώρες.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ