Μοναδικό σουφλέ σοκολάτας γάλακτος από τον Άκη Πετρετζίκη

Σοκολατένια... αμαρτία.

Υλικά:

  • 20 γρ. βούτυρο
  • 20 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 120 γρ. νερό
  • 30 γρ. κακάο
  • 30 γρ. κουβερτούρα γάλακτος, ψιλοκομμένη
  • 6 ασπράδια από μέτρια αυγά
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 70 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 20 γρ. κορν φλάουρ
  • 1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 κρόκο αυγού

 

Μέθοδος εκτέλεσης:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC στον αέρα. Παίρνουμε 6 ατομικά φορμάκια με διάμετρο 9 εκ. και τα αλείφουμε με το βούτυρο και την κρυσταλλική ζάχαρη. Αφήνουμε στην άκρη. Σε ένα μπολ βάζουμε το νερό, το κακάο, την κουβερτούρα γάλακτος και τα καλύπτουμε με διάφανη μεμβράνη. Βάζουμε στον φούρνο μικροκυμάτων για 1-1,5 λεπτό στα 800 Watt. Αφαιρούμε από τον φούρνο μικροκυμάτων και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός μέχρι να ομογνοποιηθούν τα υλικά. Αφήνουμε στην άκρη μέχρι να κρυώσει. Στον κάδο του μίξερ βάζουμε τα ασπράδια, το αλάτι, τη ζάχαρη άχνη και χτυπάμε για 3-4 λεπτά μέχρι να γίνει μαρέγκα. Στο κρύο μείγμα με τη σοκολάτα προσθέτουμε το κορν φλάουρ, το εκχύλισμα βανίλιας και τον κρόκο. Ανακατεύουμε με το σύρμα χειρός μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Βάζουμε το 1/3 της μαρέγκας στο μείγμα με τη σοκολάτα και ανακτεύουμε με το σύρμα. Προσθέτουμε την υπόλοιπη μαρέγκα και ανακατεύουμε απαλά με μια μαρίζ για να μην πέσει ο όγκος της. Μεταφέρουμε σε δοσομετρικό δοχείο και γεμίζουμε τα φορμάκια. Ψήνουμε για 15 λεπτά. Σερβίρουμε με λιωμένη κουβερτούρα και σαντιγί.

Ευχαριστούμε θερμά το akispetretzikis.com για την παραχώρηση της συνταγής.

Who is who

Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει Λογιστική.

Από εκείνη ακριβώς τη στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκόταν στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών. Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.

Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη Λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.Η πενταετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό «σχολείο» για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο «THE GORING».

Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του Mega, «Master Chef». Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας «Master Chef» κερδίζοντας τον διαγωνισμό.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ