Η Nina Simone κι η Marie Curie ψάχνουν τη... δικαίωσή τους στο μετρό του Παρισιού ανάμεσα στον Charles de Gaulle και τον Μάρκο Μπότσαρη

Μήπως πρόκειται για το πιο... σεξιστικό μετρό;

Μόλις τρεις σταθμοί του μετρό στο Παρίσι, σε σύνολο 303, φέρουν γυναικεία ονόματα και το κίνημα «Τόλμησε να είσαι φεμινιστής» θέλει να το αλλάξει.

Οι σταθμοί του μετρό τιμούν με την ονομασία τους κάποια προσωπικότητα της Γαλλίας ή της διεθνούς κοινότητας, μεταξύ των οποίων είναι πολιτικοί, καλλιτέχνες και συγγραφείς.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελούν ο στρατηγός Σαρλ ντε Γκωλ κι ο Μάρκος Μπότσαρης, ο ήρωας της Ελληνικής Επανάστασης, το όνομα του οποίου φέρει σταθμός στην έβδομη γραμμή του δικτύου.

Μία διαδικτυακή ψηφοφορία, η οποία ολοκληρώνεται στις 17 Ιουνίου, έχει προτείνει έξι ονόματα (τρία γυναικεία και τρία ανδρικά) για την ονομασία δύο σταθμών ενόψει της επέκτασης του μετρό.

Το κίνημα «Τόλμησε να είσαι φεμινιστής» παροτρύνει τους Γάλλους να ψηφίσουν κάποιο όνομα ανάμεσα στην Barbara (Γαλλίδα μουσικό), στη Lucie Aubrac (εμβληματική προσωπικότητα της Γαλλικής Αντίστασης) και στη Nina Simone (Αμερικανίδα τραγουδίστρια).

Μάλιστα, τον περασμένο Νοέμβριο, ο Γάλλος Πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν υποστήριξε ότι η «χώρα νοσεί από σεξισμό», διακήρυξε την ισότητα των φύλων κι έθεσε ως «σπουδαίο σκοπό της Προεδρίας του», όπως είπε, την καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ