ΕΦΚΑ: Επιστροφές εισφορών δικαιούνται 330.000 ασφαλισμένοι

Aπό τους 1.155.354 αμιγώς μη μισθωτούς, οι 330.000 δικαιούνται επιστροφή χρημάτων από τον ΕΦΚΑ, μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας εκκαθάρισης των ασφαλιστικών εισφορών για το 2017.

Από αυτούς, οι 25.000 έχουν πιστωτικό υπόλοιπο μέχρι 50 ευρώ και συνεπώς δεν μπορούν να το εισπράξουν, αλλά αυτό θα μείνει στον λογαριασμό τους και θα συμψηφιστεί με επόμενη τρέχουσα εισφορά. Οι υπόλοιποι 305.000 που έχουν υπόλοιπο άνω των 50 ευρώ, έχουν δύο επιλογές:

- είτε να κρατήσουν το ποσό στον ασφαλιστικό λογαριασμό τους και να το συμψηφίσουν με εισφορές επόμενων μηνών, εφόσον υποβληθεί σχετικό αίτημα.

- είτε να πιστωθεί στον τραπεζικό λογαριασμό τους εντός 2 μηνών από την ολοκλήρωση της εκκαθάρισης.

Ήδη οι μισοί από τους ασφαλισμένους ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους και αγρότες που βρέθηκαν με πιστωτικό υπόλοιπο από την καταβολή των εισφορών του 2017, επέλεξαν να υποβάλλουν ηλεκτρονική αίτηση στον ΕΦΚΑ, προκειμένου το ποσό αυτό να παραμείνει στον ασφαλιστικό τους λογαριασμό και να συμψηφίζεται με εισφορές επόμενων μηνών.

Οι άλλοι μισοί επέλεξαν να μην υποβάλλουν αίτηση, ώστε να λάβουν στον τραπεζικό τους λογαριασμό εφάπαξ το επιπλέον ποσό που κατέβαλλε το 2017. Για τη δήλωση του ΙΒΑΝ, έχει δημιουργηθεί σχετική ηλεκτρονική υπηρεσία στον ιστότοπο ΕΦΚΑ.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ