Ψηφιακή αποτοξίνωση στον Άγιο Βικέντιο & τις Γρεναδίνες: Σου κλειδώνουν smartphones, laptop, iPad για μια εβδομάδα...

Αν θέλετε διαφορετικές διακοπές, ο Άγιος Βικέντιος και οι Γρεναδίνες είναι η απάντηση!

Ένα νέο τουριστικό concept προτείνεται στους επισκέπτες που ταξιδεύουν στον Άγιο Βικέντιο και τις Γρεναδίνες, στην Καραϊβική, εδώ και περίπου δύο χρόνια.

Πρόκειται για διακοπές «ψηφιακής αποτοξίνωσης».

Τι σημαίνει αυτό;

Φτάνοντας στο ξενοδοχείο, εάν συμμετέχει στο πρόγραμμα αυτό, θα σας ζητηθεί να παραδώσετε όλα εκείνα που σας συνδέουν ή μάλλον σας «δένουν» με τον σύγχρονο πολιτισμό: smartphones, laptop, iPad, tablet, οτιδήποτε ψηφιακό, θα μείνει κλειδωμένο σε ένα ειδικό ντουλάπι για όλο το διάστημα των διακοπών σας, όπως αναφέρει o δημοσιογράφος Νίκος Καρέλλης στο travelstories.gr.

Στο δωμάτιο δεν θα βρείτε οθόνη τηλεόρασης ή άλλες ηλεκτρονικές συσκευές. Αντί να παρακολουθείτε video on demand, μπορείτε να βλέπετε από το παράθυρό τη θάλασσα να αλλάζει χρώματα και, αν ζοριστείτε, το ξενοδοχείο παρέχει προσωπική καθοδήγηση από ειδικούς για το πώς μπορείτε να ζήσετε την ζωή σας – ή έστω μερικές μέρες από τη ζωή σας – unplugged.

Καταφύγιο αληθινών πειρατών κάποτε, ο Άγιος Βικέντιος και οι Γρεναδίνες χρησιμοποιήθηκαν ως φυσικό ντεκόρ στους χολιγουντιανούς «Πειρατές της Καραϊβικής».

Και στον επίγειο αυτό παράδεισο είναι σίγουρα πιο εύκολο να αντισταθείτε στις σειρήνες της ψηφιακής υπερπληροφόρησης. Τριάντα δύο νησιά ελάχιστα «αξιοποιημένα», παραλίες με λευκή άμμο, σμαραγδένιες θάλασσες, αμαρτία δεν είναι να μείνετε «κολλημένοι» στο facebook;

Εκτός από την πρωτεύουσα Kingstown, μια ζωντανή αποικιακή πόλη με πλακόστρωτα σοκάκια που βρίσκεται στον Άγιο Βικέντιο, το μεγαλύτερο νησί του αρχιπελάγους, οι Γρεναδίνες είναι πραγματικό καταφύγιο ηρεμίας.

Στην Bequia, μπορείτε να βρείτε οικονομικές λύσεις διαμονής και να ζήσετε σε αργούς ρυθμούς, σε αρμονία με την φύση. Τα ξενοδοχεία στο νησί Mystique είναι σαφώς πολυτελέστερα και ακριβότερα, εν τούτοις τα περισσότερα συμμετέχουν σε αυτό το πρόγραμμα «ψηφιακής αποτοξίνωσης».

Και μην περάσει από το μυαλό σας ότι θα πλήξετε έστω και μια στιγμή. Θα αφοσιωθείτε σε low-tech δραστηριότητες, πορείες στην ζούγκλα, καταδύσεις στους κοραλλιογενείς υφάλους ή ιστιοπλοΐα στα νησιά του αρχιπελάγους.

Τι λέτε, λοιπόν, αξίζει να αποχωριστείτε για λίγο το smartphone σας;